El Cotif col·loca a l’Alcúdia en l’epicentre del futbol mundial

El COTIF 2022 ja és una realitat. El torneig estiuenc de l’Alcúdia va congregar a milers de persones en el camp de futbol dels Arcs per a presenciar la cerimònia inaugural. Com ja s’ha convertit en costum, amb una espectacular obra de dansa dissenyada per José Tomás Cháfer. En aquesta ocasió, el públic assistent va entrar de ple en el “*Somni d’una *nit d’*estiu”. A més, els huit equips *sub-20, els sis del *COTIF Femení Cañamás Taronja i els 56 del COTIF Promeses Istobal van ser, també, els protagonistes. El moment més especial va ser el moment en el qual va sonar l’himne d’Ucraïna, que va sonar pel Ruhk. L’ovació, en senyal de suport al país que pateix la invasió russa, va ser fragorosa.

Amb una actuació plàstica i acolorida, la cerimònia inaugural del *COTIF 2022 va transmetre al públic l’explosió de vida que experimenten els pobles valencians quan s’acomiaden de les èpoques primaverals de núvols i tempestes per a endinsar-se en la calidesa de l’estiu. És un moment en el qual proliferen les celebracions, festes i revetles. Una època per a la diversió, però també per a les nits estrellades, amb la brisa de la mar de fons, entre amics. Converses que ballen entre els records i la fantasia. Apareixen, llavors, els cants de sirena que connecten amb els somnis, eteris, volàtils, subtils. Fantasies vaporoses i imperceptibles que, arribat el moment, cobren força per a fer front a les pors ocultes. La seua posada en escena convidava a gaudir de l’estiu i a realitzar un viatge acompanyats d’una agradable brisa.

Tot seguit, els equips que competiran per a alçar-se amb els diversos trofeus que posa en joc el *COTIF van ocupar, un a un, la gespa dels Arcs. l’Argentina, l’Uruguai, València, Vila-real, Llevant, Sevilla, Unió Bandeirantes i un llarg etcètera.

Durant els parlaments, el president del COTIF, Eliseu Gómez, va destacar que aquesta edició del *COTIF és la del retrobament, després de dos anys marcats per les restriccions sanitàries per a contindre la pandèmia, ja que es reuniran un miler de futbolistes de diferents edats. D’igual manera, va llançar un missatge optimista cap als participants més joves del torneig, els del COTIF Promeses Istobal: “Vosaltres sou el futur del futbol valencià”. Salvador Gomar, president de la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana, va felicitar el COTIF per la seua capacitat a l’hora de reunir a alguns dels millors equips del món. Per part seua, la consellera de Cultura, Educació i Esports de la Generalitat Valenciana, Raquel Tamarit, es va mostrar orgullosa, com a riberenca, perquè un torneig de la magnitud del *COTIF es desenvolupe tan prop de la seua ciutat natal, Sueca. Per a tancar, l’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom, va manifestar la seua creença que aquest COTIF “serà el millor de la història”. A més, va destacar el seu potencial més enllà de l’esportiu, perquè “també és un referent cultural i turístic”.

Ja està tot llest perquè l’Alcúdia siga l’epicentre del futbol mundial. Les estreles del futur, al cap i a l’últim, brillen abans en el COTIF que en cap altre lloc.

Compartir: