Mediterrània Triatló València torna al setembre amb Copa del Món de Triatló

Mediterrània Triatló València afronta la recta final d’inscripcions. A penes queda mes i mig  per a la competició, que tindrà lloc els dies 3 i 4 de setembre. La Marina tornarà a ser l’escenari d’un cap de setmana de vertigen per a l’esport del triatló, amb competicions en les 3 distàncies de referència: supersprint, sprint i olímpic. I la possibilitat de competir de manera individual i per parelles, la qual cosa sens dubte és un gran al·licient per a tots aquells que volen debutar en l’exigent esport de les 3 disciplines. I és que MTRI i la ciutat de València són l’escenari perfecte per a la pràctica del triatló. Un espai com La Marina donarà la benvinguda als participants, amb l’edifici del Ves-los e Vents com a marc incomparable i posterior de moltes de les imatges que quedaran en el record entre els triatletes inscrits. A més les grans avingudes que es recorren amb bicicleta, i l’entorn dels embulls posaran punt i final amb la carrera a peu a cadascuna de les competicions.

“Un any més MTRI València se situa en el calendari autonòmic, nacional i internacional amb la Copa del Món. Vivim els preparatius amb molta il·lusió i ganes de celebrar de nou una prova oberta al públic, amb horaris i serveis adaptats a les necessitats del triatleta i on poder gaudir de 3 dies del millor triatló a la ciutat de València. Una prova que no seria possible sense el suport de l’Ajuntament de València, Diputació de València, Turisme València, GVA, FTA i La Marina de València, a més dels nostres homòlegs a nivell nacional i internacional, FETRI i World Triathlon. Una prova pensada tant per al participant novell com per al triatleta expert. Una competició segura que discorre entre La Marina de València, carrer Serradora i Avinguda del Port. Escenari ideal tant per al participant com per a la resta de la família. I a més un referent com a esdeveniment que fa costat al paratriatló, albergant enguany el Campionat Autonòmic de Paratriatló, on convidem que esportistes adaptats s’inicien en la pràctica d’aquest esport”, Vanessa Huesa, Presidenta de la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana.

La prova compta hui dia amb més de 1.200 participants inscrits, i les xifres continuen creixent dia a dia en un any que suposa la volta del circuit Mediterrània Triatló en la seua versió original. La competició acaba de tancar la celebració de la segona seu, Castelló, i el mes d’abril obria calendari amb Alacant. Fins ara més de 2.000 triatletes s’han enfrontat al triatló en totes dues ciutats, en les quals la satisfacció del participant ha sigut la tònica habitual després de travessar la meta de MTRI.

Les inscripcions a València estaran obertes fins al pròxim 24 d’agost. Des de l’Organització s’han activat diferents accions paral·leles amb entitats de la ciutat, com és el cas del grup d’entrenament ‘Juntes És Millor’, amb el qual dissabte passat 9 de juliol es va realitzar a l’entorn de la Platja de la Malva-rosa un simulacre de natació així com entrenament de carrera. L’objectiu d’aquestes quedades és resoldre dubtes i animar la participació en un esport exigent, que requereix de temps i preparació prèvia per a debutar.

Premis en metàl·lic per a clubs amb major participació

La major participació en les 3 proves del circuit suposarà per als clubs la possibilitat d’aconseguir importants premis en metàl·lic, sent de 1.000 € per al 1r club, 600 € per al 2n i 300 € per al 3r. Amb aquest premi des de l’Organització es pretén incentivar, no sols la inscripció de més i més participants, sinó també l’atractiu de la llicència federativa, activada en el nostre cas des de la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana o bé de qualsevol altra federació autonòmica. La pertinença a un club en l’esport del triatló està obligatòriament lligada a posseir una llicència federativa. En aquest sentit, MTRI València és l’última prova del circuit. Per tant en finalitzar, a més d’entregar-se els premis habituals als guanyadors absoluts, per clubs i categories, s’entregaran els premis al rànquing final del circuit, així com el mallot de finisher als participants en les 3 ciutats.

Copa del Món de Triatló #ValènciaWC

“La ciutat de València s’ha acostumat a albergar tots els anys un gran esdeveniment de triatló i la celebració al setembre de la Copa del Món de Triatló és un motiu d’orgull. Cada any València es posa en el focus del món del triatló, s’està convertint en una referència. Per a la Fundació Trinidad Alfonso i el nostre president, Juan Roig, que aquesta terra siga reconeguda en el món de l’esport, en general, és una gran satisfacció i ens anima a continuar treballant per a construir la Comunitat de l’Esport que tots volem”, Juan Miguel Gómez, Director de la Fundació Trinidad Alfonso.

 La ciutat de València tornarà a acollir, per segon any, una Copa del Món de Triatló. Els millors triatletes internacionals disputaran la competició en distància sprint el dissabte a la vesprada. Recordem que en 2020, quan València va celebrar la seua primera Copa del Món de Triatló, triatletes de la talla de Vincent Louis, Kristian Blummenfelt, Alistair Brownlee, Beth Potter, Nicola Spirig… van competir a la ciutat acompanyats dels millors triatletes del panorama nacional, com Antonio Serrat, Anna Godoy o els valencians Roberto Sánchez i Noelia Juan. Al setembre, 65 homes i 65 dones formaran part d’una start list que coneixerem setmanes prèvies a la competició.

“Tornem a un dels circuits que des de la seua irrupció és un dels més emblemàtics i icònic del calendari mundial. València torna a organitzar la Copa del Món, que ja va demostrar durant la pandèmia ser un referent per als organitzadors de tot el món i per als esportistes. I torna a més volent recuperar tot el seu potencial, celebrant no sols la competició internacional sinó acollint de nou el triatló popular i convertint aquesta cita en la festa del triatló valencià”, José Hidalgo, President de la Federació Espanyola de Triatló.

Més informació i inscripcions en www.mediterraneatriatlon.com

 

Compartir: