Torrent acull el Campionat d’Espanya sub20

Torrent acull aquest cap de setmana (dissabte i diumenge) el Campionat d’Espanya sub20 d’atletisme. Una competició que se celebrarà en la pista de les instal·lacions esportives de Parc Central i que comptarà amb la presència de setanta atletes de la Comunitat Valenciana: 26 xics i 44 xiques. Cinc d’elles arriben a aquesta cita amb la millor marca nacional de l’any en la seua categoria: Andrea Rodríguez (Platges de Castelló), en els 800 metres (acredita un millor temps aquesta temporada de 2.09.84); Paula Blanquer (València CA), que ja va ser medallista de bronze en l’absolut, en els 100 metres barres (ha corregut en 13.59); Vladislava Bulat (Joventut Atlètica Elx), en els 400 metres barres (1.01.06); Evelyn Yankey (València CA), vigent subcampiona d’Espanya absoluta, en longitud (6,45), i Ainhoa Gimeno (Platges de Castelló), en martell (55,57).

Uns altres dels atletes de la Comunitat que arriben ben col·locats en el rànquing són la saltadora de perxa Alejandra Saborit (Platges de Castelló), l’heptatleta Mara Herrando (Platges de Castelló), el decatleta Tayb Loum (Sprint Moncada), que aquesta vegada farà la longitud, el decatleta Eduardo Figueroa (Platges de Castelló) i dels representants del club amfitrió, el Club Atletisme Torrent: Claudia Rubio, que és segona en el rànquing nacional en longitud i quarta en triple salt, encara que arriba amb unes molèsties, i Niklas Morales, que atresora la cinquena millor marca en els 110 metres barres, però que acaba de passar la covid. “Venia tot l’any amb aquest objectiu, però no arribe tan bé com volia per una lesió i la covid, però estem a casa i ho donarem tot en la pista”, va dir el corredor de tanques.

Aquest Campionat d’Espanya sub20 servirà, com va destacar Vicente Añó, president de la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana, per a veure a algunes de les grans promeses de l’atletisme espanyol, com Berta Segura (400), Mireya Arnedillo (1.500), Antia Castro (3.000), Marta Serrano (3.000 m obstacles), Jaime Sancho (200), David Cartiel (800) o Marcos Moreno (disc).

L’acte de presentació es va celebrar a l’Ajuntament de Torrent, on la regidora d’Esport, Susi Ferrer, va recordar que aquesta ciutat va acollir ja en 2017 el Campionat d’Espanya sub23, on el públic va poder veure en viu a Ana Peleteiro, que després es va convertir en medallista olímpica.

Vicente Añó va agrair a l’Ajuntament el seu “interés per l’atletisme” i va recordar que la valenciana és una federació que en els últims anys es mostra “molt fort en categories inferiors”.

Miguel Ángel Villalba, president del CA Torrent i un dels responsables de l’organització d’aquesta competició, va recordar la complexitat de l’atletisme: “Per a nosaltres és molt bonic organitzar-ho, però també molt complex perquè en realitat són vint esports masculins i altres vint femenins”. Villalba va animar a la gent a acudir a Parc Central, on hi haurà una pantalla gegant i es podran seguir els resultats en directe. La prova, a més, serà retransmesa per streaming.

Compartir: