El seleccionador analitza als set valencians del Mundial

Si Eusebio Càceres demostra el seu gran estat de forma, ha d’estar en la lluita per les medalles en la longitud

Set valencians estan ja en Eugene, la xicoteta ciutat de l’Estat d’Oregon on aquest divendres a la vesprada (18.05, hora espanyola), en l’estadi Hayward Field, arrancarà el Campionat del Món a l’aire lliure. Al capdavant de la selecció espanyola està un altre valencià, Pepe Peiró, que ha analitzat les possibilitats dels representants de la Comunitat Valenciana.

Quique Llopis (Gandia Alpesa) / 110 metres tanques

“Llopis arriba a Eugene en un procés de millora. Per una lesió va començar la temporada més tard i en cada competició va a més. És d’esperar que la progressió continue i, veient el difícil que estarà un lloc en aquesta final, el lògic és pensar que pot arribar a les semifinals i millorar la seua marca personal (13.41 i aquest any 13.42)”.

Víctor Ruiz (Platges de Castelló) / 3.000 metres obstacles

“Víctor Ruiz està realitzant, sens dubte, la millor temporada de la seua vida. Malgrat que va córrer bastant minvat, per unes molèsties, en el Campionat d’Espanya de Nerja, pense que és una bona aposta en una prova tan complicada però alhora tan oberta com són els obstacles. És un Mundial però no podem renunciar a res”.

Eusebio Càceres / Longitud

“Eusebio Càceres arriba en un excel·lent moment de forma,. S’ha mostrat molt regular en totes les seues competicions -en tres d’elles ha estat en 8,10 o per damunt- i és un atleta que es creix en l’alta competició. Si no té problemes en la classificació i es troba al seu nivell en la final, pot passar qualsevol cosa…”.

Pablo Torrijos (Platges de Castelló) / Triple salt

“Pablo Torrijos és un cas semblant al de Quique Llopis. Va cada vegada a més perquè va començar la seua preparació més tard perquè es va haver de tractar de la seua lesió. És un atleta de moltes garanties, altament competitiu, i segur que està per damunt de la seua marca de l’any (16,72). A partir d’ací, a veure fins a on pot arribar i progressar el màxim possible”.

Fàtima Diame (València CA) / Longitud

“Fàtima Diame està en un molt bon estat de forma, segons ha comptat el seu entrenador, Iván Pedroso, i pel que hem pogut veure aquests dies. Està falta de competicions, sobretot aquest últim mes, perquè va tindre una xicoteta molèstia i no van voler arriscar. Crec que va ser una decisió encertada i falta per veure com s’adapta a aqueixa falta de competició, però segur que ho farà bé i comptem amb ella en la final”.

Claudia Conte (Platges de Castelló) / Heptatló

“Claudia Conte després de la seua estupenda actuació en pista coberta -va ser sisena en el Mundial de Belgrad-, és una atleta que s’ha guanyat tot el crèdit del món. Ací ve amb una expectativa clara, que és millorar la seua marca personal (6.186 punts). El seu lloc s’anirà definint a mesura que vaja salvant cadascuna de les set proves”.

Carmen Marco (València CA) / Relleu 4×100

“Carmen Marco és una altra de les atletes que està realitzant una gran campanya. Això li ha portat fins ací. Hi ha sis rellevistes i el primer que haurà de passar és que entre en l’equip que dispute les semifinals i una hipotètica final; si és així, és una atleta que ja ha demostrat que és de garanties en el relleu i que va estar molt present en el rècord d’Espanya (43.28) que es va batre a Huelva. Ella i el relleu de 4×100 arriben amb la il·lusió de ficar-se en la final”.

Tres medalles

En les 16 edicions dels Campionats del Món que s’han disputat fins al moment, els atletes amb llicència de la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana que han guanyat una medalla són Niurka Montalvo (la saltadora de longitud que va guanyar l’or a Sevilla 99 i el bronze en Édmonton 2001) i Orlando Ortega (bronze en el Mundial de Doha 2019 en els 110 metres barres).

Compartir: