Marina Castelló: del “sòl”, al podi en el Mundial júnior de judo

La factoria de *Benimaclet continua donant els seus fruits. Sota la coordinació i direcció dels emblemàtics Sugoi Uriarte i Laura Gómez, el *CEAR (Centre Especialitzat d’Alt Rendiment) de judo de València continua revelant-se com un nucli esportiu molt fèrtil i productiu. L’última demostració va arribar aquesta passada matinada amb la medalla de bronze aconseguida per Marina Castelló (Alacant, 20 anys) en el Campionat del Món júnior, esdeveniment que s’està celebrant a l’Equador. Un podi terapèutic i *revitalizante per a Marina, immersa en una temporada 2022 gens fàcil.

En gran manera, la medalla de bronze aconseguida a l’Equador va arribar des del sòl, amb l’especialitat de la casa, amb aqueix màgic recurs “ideat” per *Sugoi i Laura, i que tants rèdits ha donat, per exemple, a Julia Figueroa i Ana Pérez. Ahir, Marina (menys 52 kg) va guanyar el primer combat, el de huitens, va perdre el segon, el de quarts, va véncer el de la repesca i, gràcies a un *ippon per immobilització, va superar en la contesa definitiva pel podi a l’hongaresa *Rebeka *Keller. D’aquesta manera, la judoka de la Comunitat de l’*Esport aconsegueix el resultat més brillant de la seua carrera esportiva, millora clarament la setena plaça reeixida en el Mundial de 2021 i rep tota una injecció d’optimisme de cara al seu últim gran torneig de l’any, el Campionat d’Europa júnior (del 16 al 18 de setembre, a Praga).

<*img *class="*aligncenter *wp-*image-17036 *size-*full" *src="https://www.comunitatdelesport.com/wp-content/uploads/2022/08/whatsapp-image-2022-08-11-at-8.26.55-am.jpeg" *alt="" *width="1024" *height="768" />
<*h3>És el dia més feliç de la teua carrera esportiva?
Sens dubte. En els últims anys, havia tingut molt bons moments, però cap és comparable amb aquest. De fet, quan vaig guanyar el combat pel bronze, no vaig poder contindre l’eufòria. Mai havia experimentat una emoció tan intensa. Vaig sentir alegria, però també alleujament. Era un resultat molt perseguit i somiat.
<*h3>Què significa aquest bronze? Perquè aquest any 2022 estava sent complicat, veritat?
Encara que sone a tòpic, aquesta medalla representa la recompensa a tot l’esforç, a tot el treball, i a tots els bons i els mals moments dels últims mesos. En efecte, no està sent un curs fàcil, però mai m’he rendit. A més, he aconseguit aconseguir el meu millor moment de forma, tant mental com físic, en l’instant adequat. Vull agrair tot el suport rebut per part dels meus entrenadors i dels meus companys.
<*h3>Segons sembla, el judo de sòl és un dels teus punts forts…
Això sembla (riures). Sempre he treballat molt en aquesta tècnica. A més, és un dels principals recursos que ens transmeten *Sugoi i Laura. Se’m dona bé, no hi ha dubte. Ara, es tracta de continuar millorant en la resta de les tècniques i opcions per a ser una judoka més completa.
<*h3>Finalment, dins d’un mes, tanques el teu pas per l’etapa júnior amb la presència en el Campionat d’Europa que se celebra a Praga. Amb l’adrenalina del bronze mundialista, t’agradaria que l’Europeu arribara ja mateix?
Ara mateix, si poguera, ho disputaria res més tornar a Europa, però segur que, d’ací a uns dies, quan em tranquil·litze i assimile aquesta eufòria, prepararé a consciència el Campionat d’Europa. És un esdeveniment en el qual vull llevar-me les espines de les dues últimes edicions, en les quals vaig caure eliminada en les primeres rondes. Vaig per totes. Vaig per medalla. I, si pot ser, que siga d’un color diferent al bronze. Per a aconseguir-ho, he de treballar al màxim en aquestes quatre setmanes que queden.

Compartir: