Les seleccions d’handbol, a la conquesta dels CESSA

La Mànega de la Mar Menor acollirà, des del dissabte 9 fins al dijous 14, la gran cita de l’handbol base nacional. El Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques torna a escena després de dos anys sense poder celebrar-se a causa de la pandèmia i la Comunitat Valenciana estarà àmpliament representada amb més de 100 jugadors i jugadores.

En l’última edició de la competició, celebrada al gener de 2020 a Cantàbria, les Seleccions Valencianes van aconseguir quatre medalles, dos ors i dos bronzes, en les sis categories participants. L’objectiu per a aquest 2022 és mantindre la presència en el podi i fins i tot millorar els resultats.

Per a arribar al CESA en les millors condicions possibles, l’Àrea Tècnica de la FBMCV porta treballant des d’octubre de 2021 perquè els seus esportistes arriben amb els coneixements i mètodes de joc interioritzats. En les nou activitats, que s’han realitzat de llarg a llarg de tota la Comunitat, s’ha comptat amb el suport de la Fundació Trinidad Alfonso a través del Projecte FER Futur en les categories infantil i cadet.

Pedro Fuertes agraeix “als tècnics tot el treball que hi ha darrere per a poder arribar al CESA”, al mateix temps que felicita “ els jugadors i jugadores que han sigut seleccionats per a presentar a tota la Comunitat Valenciana en un Campionat d’Espanya”. El president de la Federació autonòmica confia que “els nostres equips obtinguen bons resultats, però sobretot demostren els valors que ens representen”.

INFANTIL MASCULINA

La selecció infantil masculina està enquadrada en el grup A del Campionat d’Espanya al costat d’Andalusia, Comunitat de Madrid i Castella-la Manxa. L’equip dirigit per Omar García i David Núñez defensarà el bronze aconseguit per la Comunitat en l’última edició del CESA, celebrada al gener de 2020 a Cantàbria.

El seleccionador assegura que malgrat ser “la primera experiència d’aquest grup de jugadors, anem totalment preparats al Campionat”. Omar García assegura que buscarà que els seus jugadors “competisquen tots els partits i que s’emporten coses positives d’aquesta experiència”.

INFANTIL FEMENINA

La selecció infantil femenina partirà des del grup A del Campionat d’Espanya, on coincidirà al costat de Galícia, Navarra i Canàries. El combinat autonòmic dirigit per María de la Mar Gómez defensarà el bronze aconseguit per la Comunitat en l’última edició del CESA, celebrada al gener de 2020 a Cantàbria.

La seleccionadora espera que les seues jugadores “demostren tot el que hem treballat des d’octubre i, sobretot, gaudisquen donant el màxim sobre el 40×20”. Respecte als rivals, Gómez assegura que seran “equips forts i rocosos, amb un gran nivell d’exigència”, obligant a “barallar cada partit com si fora una final”.

CADET MASCULINA

La selecció cadet masculina partirà des del grup B del Campionat d’Espanya al costat de Catalunya, Andalusia i Galícia. L’equip dirigit per Teo Pros i Vicente Martínez haurà de treballar “a poc a poc” en un grup “molt complicat”

El seleccionador assegura que “som un equip molt dinàmic, amb jugadors que tenen un moviment de pilota molt ràpida”. Teo Pros “espera competir per a lluitar pels llocs més alts” enfront de rivals que “van fer podi en l’anterior edició del CESA”.

CADET FEMENINA

La selecció cadet femenina està enquadrada en el grup A del Campionat d’Espanya al costat de Catalunya, Cantàbria i Castella-la Manxa. Joaquín Rocamora i Miguel Ángel Alegría han configurat un equip amb “jugadores capaces d’aportar en diferents llocs”, on destaquen la porteria i la presència d’esquerranes.

El seleccionador assegura “som un equip bastant compensat i esperem anar creixent al llarg d’una competició molt difícil, amb sis partits en molt poc temps”. Joaquín Rocamora es fixa l’objectiu a curt termini de “estar entre les dues primeres en la fase de grups per a tindre un millor encreuament de quarts”, encara que no oculta que “tothom va a un CESSA sempre somia amb aconseguir una medalla”.

 JUVENIL MASCULINA

La selecció juvenil masculina partirà des del grup B de la Copa d’Espanya al costat d’Extremadura, Cantàbria i Astúries. El combinat dirigit per Fran Vera i José Vicente Tomás haurà de superar la primera fase per a poder passar a Campionat i barallar pel títol en la màxima categoria.

Vera assegura que ha format un equip amb “jugadors ràpids i àgils, capaços de crear un handbol molt dinàmic”. El seleccionador es marca com a objectiu “arribar als quarts del Campionat, però sense renunciar pel cap alt alt”.

JUVENIL FEMENINA

La selecció juvenil femenina està enquadrada en el grup B al costat de Galícia, Aragó i Navarra. L’equip de dirigeixen Lorenzo Rubio i Rubén Muñoz defensarà el ceptre de campiones d’Espanya aconseguit en 2020.

Rubio afirma que “tenim una plantilla bastant completa, amb jugadores de qualitat en totes les posicions”. El tècnic reconeix que “estar entre els quatre millors seria un objectiu factible, tenint en compte el potencial de l’equip”, encara que no menysprea a rivals com Galícia “amb gran nombre de jugadores en Plata i Iberdrola”.

Compartir: