Les Guerreres vencen i convencen a Torrevieja abans de l’Europeu

Espanya venç i convenç. Les Guerreres es van proclamar campiones del XXV Torneig Internacional d’Espanya d’Handbol Femení després de derrotar aquest diumenge a Suïssa (37:26, 15.10 en el descans) en la tercera jornada de competició a Torrevieja. La selecció espanyola, tibant en defensa i molt astuta en atac, afronta el Campionat d’Europa 2022 amb molt bones sensacions.

El conjunt de José Ignacio Prada de Conflent va demostrar que una notable evolució del sistema defensiu. Amb Kaba Gassama i Lysa Tchaptchet impenetrables en el centre de la defensa i les laterals percutiendo, la maquinària espanyola va esmussar l’atac suís. Shandy Barbosa, elèctrica, va fulminar a la contra a les helvètiques en l’inici del duel (5:2).

Silvia Navarro, obstinada a impedir que passara cap pilota, va tirar el forrellat a la seua porteria amb 10 parades en el primer temps i un 45% d’efectivitat que van permetre a Espanya assegurar un matalàs de tres gols (10:7 en el minut 15). No va cedir ni un mil·límetre la saga de les Guerreres, recolzada en la seua sòlida portera. D’aquesta manera, la selecció espanyola va aconseguir el seu màxim avantatge (14:8) després de deixar al combinat alpí sense anotar un gol durant quasi 10 minuts. D’aquesta manera, el conjunt espanyol va arribar al descans amb un còmode matalàs de 5 punts (15.10).

José Ignacio Prada de Conflent va moure la pissarra després de la represa, donant entrada a Mercedes Castellanos en la porteria i canviant a una defensa més oberta. L’equip va respondre a la perfecció, amb la fluïdesa en el joc que va portar l’entrada de Carmen Campos i Paula Arcos. Prompte, l’avantatge es va anar als 8 gols (24:16). Suïssa va optar per l’heroica, atacant en 7 contra 6 a la recerca d’una remuntada que es va tornar en quimera.

Les Guerreres van penalitzar cada fallada en l’atac suís amb gols ràpids que van eixamplar encara més l’avantatge espanyol (31:20). Shandy Barbosa, impecable en defensa i una fletxa en el contraatac, va fer les delícies de la graderia torrevejense, bolcada amb la selecció espanyola.

Mercedes Castellanos va arredonir el matí de diumenge amb diverses parades i gols a porta buida que van acabar per frustrar a l’equip helvètic. D’aquesta manera, les Guerreres es van proclamar finalment campiones del TIE (37:26) i parteixen cap a Montenegro amb immillorables sensacions.

Carmen Campos va ser triada Guerrera Iberdrola del partit, el guardó que la designa com a millor jugadora de la trobada. A més, Almudena Rodríguez va complir 100 partits com a internacional amb Espanya, per la qual cosa va rebre de mans de Francesc V. Blázquez, president de la RFEBM, una samarreta commemorativa.

En el pla individual, cal destacar el debut d’Ugazi Manterola amb la samarreta de les Guerreres, convocada en el matí del diumenge en substitució de Maitane Etxeberria.