La UA Triatló arrasa en el MTRI Alacant

Mediterrània Triatló Alacant va donar per finalitzada la primera de les 3 proves del circuit amb la disputa en la jornada del diumenge de la distància olímpica. En la seu es disputava al temps el Campionat Autonòmic de Triatló Olímpic, per tant els federats en triatló de la Comunitat de l’Esport, eixien disposats a competir pel trofeu.

La jornada es va desenvolupar amb normalitat i gran èxit de participació de triatletes (417 inscrits) i públic que acudia a animar als carrers d’Alacant. A les 8.15 h l’equip d’oficials de la Comunitat Valenciana donava eixida al grup de triatletes masculins que eixirien en 2 tandes, a les quals seguirien a les 8.30 h les xiques. Després de 2 voltes en el segment de natació, eixien de l’aigua al capdavant de carrera els triatletes de la UA Triatló, Héctor Arévalo i Gültigin Er, acompanyats per Guillem Segura del Saltoki Trikideak. Els 3  van defensar el lideratge de la competició de principi a fi, i van anar intercanviant-se posicions, seguits molt de prop d’Alejandro Torres que venia de guanyar ICAN Triathlon Alacant i coneixia perfectament el circuit de ciclisme. El triatleta alacantí es baixava en 5a posició després de la bici. Les posicions es mantindrien des de l’inici. El cap va imposar un ritme intens que va fer impossible l’abast per part del 4t i 5é, després de les 5 voltes del circuit ciclista. Finalment Héctor Arévalo aconseguia distanciar-se en la carrera peu i entrava a meta com a Campió Autonòmic de Triatló Olímpic i guanyador de la segona jornada de MTRI Alacant 2022, amb un temps d’1.50.40. A penes 1’ després ho feia Gültigin Er. Tancava el podi Guillem Segura del Saltoki Trikideak amb 1.52.21.

Podi masculí

1. Héctor Arévalo
  2. Gültigin Er
  3. Guillem Segura

Les xiques eixien 15’ després de l’eixida masculina. 66 xiques es llançaven a l’aigua, 44 d’elles participarien en la competició autonòmica. Es repetia el domini indiscutible de la UA Triatló, que presentava en competició a un equip format per 10 triatletes en totes dues categories, masculina i femenina. La primera a eixir de l’aigua va ser Josefina Flores, li seguia de prop Sara Alemany i es distanciava de totes dues Yaiza Sáiz que eixia 3a de l’aigua. En el segment de ciclisme Sara Alemany s’imposava a Josefina i a partir de la segona volta liderava la competició. Josefina acabaria distanciant-se i deixava passe a Yaiza Sáiz, la seua companya d’equip, qui entraria en meta a 3’25” de Sara Alemany.  El podi quedava definit. Les 3 triatletes de la UA Triatló ocuparien les 3 primeres places, sent Sara guanyadora indiscutible de la competició, i líder del ciclisme i de la carrera a peu.

Podi femení

1. Sara Alemany
  2. Yaiza Sáiz
  3. Josefina Flores

La competició finalitzava al voltant de les 12 h amb l’entrada de l’última participant en línia de meta i lliurament posterior de trofeus. De nou es va viure una jornada intensa de triatló a Alacant. La ciutat va donar la benvinguda al triatló en un cap de setmana de temperatura estiuenca, la mar en la seua millor versió, l’asfalt en perfectes condicions per a rodar amb la bicicleta i un passeig ple de gent animant als participants en els últims metres de la carrera a peu.

Resultats competició

La pròxima seu del circuit Mediterrània Triatló serà  Castelló, els dies 2 i 3 de juliol. Celebrarem de nou 3 distàncies amb modalitat individual i per parelles. Les inscripcions estan obertes en la web oficial. Igualment ho estan per a l’última de les seus, MTRI València, que en aquesta edició inclourà la celebració d’una gran prova internacional, la Copa del Món de Triatló de València.