El circuit Mediterrània Triatló arranca aquest cap de setmana a Alacant

Demà a les 17.00 h dona principi a Alacant una nova edició de Mediterrània Triatló. El circuit que recorre les 3 capitals de província de la Comunitat Valenciana s’inicia a Alacant, en un cap de setmana que viurà a més la celebració del Campionat Autonòmic de Triatló Olímpic. Les 2 jornades inclouran proves en diferents distàncies, sent el dissabte el dia de les distàncies més curtes, supersprint i sprint; i el diumenge el dia reservat per a l’olímpic.

La jornada del dissabte 14 de maig s’iniciarà a les 8.15 h amb el Classificatori per al Campionat d’Europa Youth, una prova a la qual acudeixen joves triatletes de tota Espanya amb una inscripció que ha aconseguit els 117 participants. La distància puntuable serà Supersprint i participen cadets i juvenils, encara que només puntuaran per al classificatori els cadets de segon any i els juvenils. Aquesta prova donarà les places per a la selecció espanyola del Festival Olímpic Youth de Banska Bystrica (Eslovàquia), i Campionat d’Europa Youth de la Baule (França). Seguiran a aquesta eixida, les corresponents en distància superpsrint open i sprint. En concret la modalitat per parelles, que tancarà la competició del dissabte.

Campionat Autonòmic de Triatló Olímpic

El diumenge la distància regna del nostre esport serà protagonista, com ho seran també els federats en la Comunitat Valenciana, que eixiran disposats a fer-se amb una plaça en el podi del Campionat Autonòmic de Triatló Olímpic, 173 triatletes entre homes i dones. La prova amb eixida en Platja del Postiguet recorrerà posteriorment els carrers de la ciutat amb bicicleta, per a acabar amb segment de carrera a peu en el Passeig Marítim que els conduirà en els últims metres a la Plaça de l’Ajuntament d’Alacant. Un recorregut que condueix al participant per escenaris diferents de la ciutat. Héctor Arévalo i Yaiza Sáiz de la UA Triatló són els actuals Campions Autonòmics. En l’edició 2021 del Campionat el podi es va decantar en tots els seus escalons, tant de la categoria femenina com masculina, per l’equip alacantí que es va fer amb les 6 medalles a Vinaròs.

En total la competició alberga a 1.100 participants disposats a gaudir del triatló. Recordem que Mediterrània Triatló és un circuit pensat per a la promoció del nostre esport en tots els àmbits, fent particular recalcament en la dona. En aquest sentit, prop d’un 26% de la inscripció és femenina. Una xifra important, més encara en aquesta nova volta de MTRI, després de l’obligada aturada patida en 2020. De nou podem parlar de festa del triatló popular a Alacant, amb l’estrena de molts participants en el nostre esport, i la volta de molts esportistes a embarcar-se en una competició d’aquestes característiques.

Horari del cap de setmana

La competició es podrà seguir en directe durant tot el cap de setmana a través Live TRICV.

A més els resultats es publicaran després de cada jornada en la web de la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana.

Compartir: