La Nucia corona als campions d’Espanya de duatló

“La Nucia Ciutat de l’Esport” va coronar este passat cap de setmana als diferents clubs que van triomfar en el Campionat d’Espanya de Duatló per Relleus i Parelles en distància SuperSprint. Les proves, organitzades per la Federació Espanyola de Triatló (FETRI) amb la col·laboració de l’Ajuntament de La Nucia, la Diputació d’Alacant i la Fundació Trinidad Alfonso dins del programa de suport a competicions PAC CV -de la mà del Comité Olímpic Espanyol (COE)- van servir per a proclamar als guanyadors d’un cap de setmana marcat per grans resultats i els avisos de temporal, que van obligar a redissenyar horaris de les proves de la vesprada del dissabte. En còmput global, més de 1.500 esportistes van trepitjar la pista de la Ciutat Esportiva Camilo Cano per a competir en la quarta jornada de les Lligues Nacionals en les seues tres modalitats: Duatló SuperSprint per Clubs, SuperSprint per Clubs 2×2 i Relleus Parelles.

El matí del 9 de març va deixar als primers triomfadors. Nàutic de Narón femení i Cidade de Lugo Fluvial masculí es van anotar els primers títols penjant-se l’or de la competició SuperSprint per relleus. Les xiques van aconseguir el títol amb un temps total d’1.07:56, dominant la prova especialment a partir de la segona parella, formada per Besaide Astobiza i Andrea Trigo, que ja prenia un bon relleu de Sara Guerrero i María Alzaga, en un treball rematat per Raquel Alzaga i Lluïa Pinyó. En Segona Divisió Femenina el títol era per a Triatló Les Fregues, amb un temps d’1.10:08 invertit per les tres parelles en carrera.

Mentres, en l’elit masculina la victòria de Cidade de Lugo Fluvial va ser arredonida amb un temps de 57:54 de la mà d’Esteban Basanta i Fynn Batkin, Andrés Cendán i Romaric Forqués; i Nacho Gálvez i Jarno Pousada com a parelles de rellevistes. En Segona, va mossegar l’or el Katoa Barcelona, amb una marca final de 59:40.

Ja en la vesprada del dissabte, el club Dimoniets de Rivas es va alçar amb el títol nacional de Duatló SuperSprint per Clubs, tant en categoria masculina com en femenina. Les xiques van sumar 206 punts en as dos sèries de competició, amb Marta Cabello, Sandra Schenkel, Lucía Acosta, Marina Camps, Emma Pérez i Alicia Torres. Mentrestant, els xics s’imposaven amb 193 punts reeixits per Eneko De Castro, Alejandro Pla, Saul i Noam Escarabajal, Daniel González i Carles Blanco. Això va ocórrer en Primera Divisió. En Segona, l’or femení va acabar en poder del Tri Infinity Móstoles i el masculí en les vitrines del Katoa Barcelona.

El diumenge va tindre lloc la competició més estratègica de la temporada: el Campionat d’Espanya de SuperSprint per Clubs 2×2. En eixe apartat del torneig, van competir tres parelles de duatletas que van anar entregant el seu relleu i incorporant-se progressivament a la prova, realitzant un doble duatló en la distància. Començaven i finalitzaven dos esportistes per club, competint en el nucli central de la carrera quatre per equip, amb els relleus de les dobles parelles. Amb eixes regles, el CEA Bétera femení i el Peñota Dental Alusigma masculí es van adjudicar els últims títols nacionals en joc en l’intens cap de setmana de duatló a La Nucia.

El conjunt de dones de Bétera va aconseguir la victòria en 1.31:57 amb el concurs de les tres parelles formades per l’esportista del Projecte FER Alejandra Seguí i Cristina Jiménez-Orta; Ana Peirats i Ghizlane Assou, i Eva Sánchez i Sara Moreno. Per part seua, els duatletas del Peñota Dental Alusigma van acabar primers amb una marca d’1.19:54, aconseguida per les duples que van formar José Luis Davila i Ernest López, Joanes Goitisolo i Jesús Vela, i Ander Michelena i Pelayo González. En Segona, el club Resistentia T3 va triomfar en el capítol femení; en el masculí, de nou el Katoa Barcelona es va alçar amb la victòria abans que la sexta i sèptima jornada de la Lliga marxe a Soria a la fi d’abril.

Compartir: