La Comunitat Valenciana arrasa a Logronyo

Emocionant cap de setmana el viscut a Logronyo per tots els components de la selecció de triatló de la Comunitat Valenciana. L’equip viatjava fins a la capital de La Rioja amb molta il·lusió i els resultats han acompanyat a la gran faena realitzada pels nostres i les nostres representants.

La competició arrancava el dissabte a les 10 hores amb les proves escolars. Les nostres xiques i xics van haver de disputar una primera semifinal, i tots van aconseguir classificar-se per a la final, que es disputaria a partir de les 12.30 hores per als xics i a les 13.15 hores les xiques. En aquesta primera jornada Xavi Cabanilles aconseguia pujar al tercer calaix del podi. Diego Lledó arribava en quarta posició, i Guillem Gumbau i Javier Carrillo acabaven huité i vint-i-cinqué respectivament. En xiques, les quatre representants arribaven seguides a meta i entraven entre el quart i seté lloc en el següent orde Natalia Navarro, Blanca Muñoz, Livia Guillem i Luz Fernández.

Amb aquests resultats els nostres escolars finalitzaven en segona posició després de la primera jornada del campionat, a tan sols dos punts dels primers classificats, Andalusia.

A les 15.30 hores va arrancar el Campionat d’Espanya per Seleccions Autonòmiques Absolut, amb la competició individual masculina. El millor dels nostres representants va ser Vicent Gandia, que entrava en meta en decimo tercera posició. Luis Miguel Velasques entrava en el lloc 17, Cristian Sánchez el 24, Jesús Jiménez el 29, Héctor Tolsa el 45, i Josep Gómez el 58. Amb aquests resultats pujaven finalment al tercer calaix del podi.

Les xiques absolutes van ser les encarregades de tancar la primera jornada de competició. Després d’una gran carrera Noelia Juan aconseguia la victòria individual per a la nostra comunitat. La segona de les nostres representants a travessar la línia de meta va ser Sara Alemany, que arribava en el lloc 14, Paula Lizón la 16, Sara Melita Gimena la 21, Alejandra Seguí la 32, i Marina Camps la 35. Amb aquests resultats les xiques pujaven al segon calaix del podi.

Després d’aquesta primera jornada la selecció absoluta finalitzava en segona posició, dos punts per davall de Catalunya, que liderava la classificació general.

Tot quedava molt ben encarrilat per a afrontar la segona jornada, que es disputaria el diumenge en format de relleu mixt.

L’endemà la competició arrancava a les 9 hores amb el relleu mixt cadet. Presentem en línia d’eixida dos equips de relleus, l’A format per Xavi Cabanilles, Natalia Navarro, Diego Lledó i Blanca Muñoz, i el B format per Guillem Gumbau, Luz Fernández, Javi Carrillo i Livia Guillem. Tots dos equips se situaven en el grup de cap en el primer relleu, però Guillem Gumbau va patir problemes mecànics en el segment ciclista i ja el seu relleu va quedar despenjat dels llocs de cap. Finalment el relleu A aconseguia pujar al tercer calaix del podi, i sumar uns importantíssims punts per a la classificació general.

Els següents a competir van ser els components del relleu infantil, per la Comunitat Valenciana van córrer Jorge Lluch, Paula Pastor, Sebastián Larraburo i Carolina Font. Els nostres representants més joves van aconseguir una merescuda segona posició, pujant al segon calaix del podi en el lliurament de premis final.

Després d’ells arribava el torn de nou de la selecció absoluta amb el relleu mixt. En aquesta ocasió els nostres representants serien Luis Miguel Velasques, Noelia Juan, Vicent Gandia i Sara Alemany. El primer rellevista seria Luis Miguel, que després d’anar en el grup de cap tot el seu triatló entregava el relleu a Noelia Juan en 5a posició. Noelia feia una molt bona natació eixint en els primers llocs de l’aigua, i mantenint posicions en el cliclismo. Després de la carrera a peu donava el testimoni a Vicent Gandia en primera posició. En el tercer relleu seguíem en el grup de cap durant tota la posta, i iniciava l’últim relleu Sara Alemany en llocs davanters. Després d’una natació i un ciclisme molt renyit, Sara es baixava de la bici disposada a donar-lo tot i aconseguia en la carrera a peu posar-se en primera posició i proclamar a la Comunitat Valenciana vencedors.

Els encarregats de tancar un gran cap de setmana per seleccions autonòmiques van ser els relleus inclusius. En el cas dels adults van competir Pau Alabau, Paula Lizón i Cristian Sánchez. I en el relleu escolar van participar Bihone Gilabert, Jorge Lluch i Paula Pastor. Finalment, el relleu inclusiu absolut aconseguia la segona posició.

Amb totes les competicions completades quedarien els lliuraments de premis dels podis generals. Després d’una gran competició els xicotets de la Comunitat Valenciana aconseguien pujar al segon calaix del podi. Els bons resultats obtinguts pels nostres escolars en totes dues jornades els feien pujar al podi per segon any consecutiu, en aquesta ocasió emportant-se la medalla de plata.

En la competició absoluta, després d’una primera jornada en la qual tant els xics com les xiques de la nostra selecció pujaven al podi, tercers i segones respectivament, i deixant molt pocs punts de diferència enfront de la selecció catalana, el diumenge els nostres representants van posar el fermall d’or amb la victòria en el relleu mixt, que porte a la selecció al complet pel cap alt alt del podi, proclamant-se finalment Campions d’Espanya de Triatló per Seleccions Autonòmiques.