Polina Berezina i la rítmica valenciana brillen en el Campionat d’Espanya

Polina Berezina s’alça amb un nou títol del Campionat d’Espanya individual de gimnàstica rítmica on també es van coronar campiones Blanca Rodríguez (infantil), Daniela Picó (júnior) i Alexis Cardo (benjamí). La Comunitat Valenciana va collir 38 medalles i es va imposar en la classificació per Autonomies de la categoria júnior, infantil i aleví.

El passat cap de setmana, es va celebrar en el Palau dels Esports Paco Paz d’Orense el Campionat d’Espanya individual i autonomies i el Campionat d’Espanya individual masculí.

Dues competicions que va tornar a tindre a la gimnàstica valenciana com una de les principals protagonistes del cap de setmana. Gràcies als seus 36 participants inscrits, la Comunitat Valenciana no solament va ser la comunitat amb més participació, sinó també la que més medalles va collir.

Amb un total de 14 medalles, corresponents a les classificacions generals, més altres 20 aconseguides pels gimnastes valencians en les respectives finals per aparells, i les 4 per Autonomies, van deixar un saldo de 38 metalls per a la delegació de la FGCV.

Polina Berezina i Alba Bautista, lideren el podi d’Honor

En la categoria Honor, Polina Berezina va tornar a brillar sobre el tapís per a proclamar-se campiona d’Espanya amb 130.300 punts. La gimnasta del CGR Torrevieja es va penjar l’or mentre que, Alba Bautista, va collir una destacada medalla de plata després de sumar 129.450 punts. La gimnasta del Club Mabel de Benicarló va finalitzar com a subcampiona nacional.

Daniela Picó i Judith Miquel, campiona i subcampiona d’Espanya en júnior

En la categoria júnior, Daniela Picó, del CGR Alcoi, es va proclamar campiona d’Espanya després de sumar 76.800 punts, mentre que Judith Miquel, del Club Mabel Manola Belda, es va penjar la medalla de plata amb 73.700 punts.

Blanca Rodríguez lidera el ple valencià de les infantils en el podi

L’èxit valencià va continuar amb noves medalles d’or que van tornar a demostrar el gran nivell de la base de la rítmica autonòmica. Blanca Rodríguez, de l’Almara Burjassot, es va alçar el títol de campiona d’Espanya després d’una bonica posada en escena que li va servir per a sumar 70.000 punts. Miley Martínez (GR Jennifer Colino) i Liubov Gorashchenko (Almara Burjassot), van aconseguir el segon i tercer lloc, respectivament.

Per part seua, Marina Cortelles, del CEG Almussafes, va collir la medalla de bronze (júnior honor); Anastasiia Salkova, del GR Jennifer Colino, la plata (aleví); i Carla Litardi, del Club Mabel Manola Belda, el bronze (1r categoria)

Alexis Cardo, campió d’Espanya en la categoria benjamí

La rítmica masculina valenciana va collir quatre medalles durant el Campionat d’Espanya. Alexis Cardo, del club de Rítmica Quart de Poblet, i Xavi Requena, del Morvedre, van aconseguir la medalla d’or i plata després de sumar 34.617 i 32.601 punts, respectivament.

A més, Víctor Gomar (CEG Almussafes) i David Pérez (CGR La Vila), es van penjar les respectives medalles de bronze en la categoria infantil i primera.

La Comunitat Valenciana suma 3 ors i 1 plata en la classificació per Autonomies

Finalment, la Comunitat Valenciana es va imposar en la classificació per Autonomies de la categoria júnior, infantil i aleví, proclamant-se campiona en aquestes tres categories. En la categoria sènior, es va proclamar subcampiona d’Espanya.