La Comunitat Valenciana fa història en el CESA BM platja

La Platja de Silgar ha acollit aquest cap de setmana el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques d’Handbol Platja, reunint més de 1.500 esportistes en edats entre els 12 i els 18 anys. La Comunitat Valenciana, que acudia a la cita amb les seues seleccions juvenils, ha aconseguit un resultat històric amb dues medalles de plata.

El combinat femení, que partia des del grup B, va desplegar tot el seu potencial des del primer partit. La Comunitat va aconseguir el ple de victòries davant la Regió de Múrcia, Aragó, Madrid i Extremadura per a aconseguir el bitllet a quarts de final, on va eliminar a Galícia per la via ràpida.

En semifinals, Catalunya res va poder fer davant les xiques de Pep Hierro i Hugo Savall, que van arribar a la final sense haver perdut ni un sol set en tot el campionat. Andalusia es va topar entre les valencianes i l’or, remuntant el partit i forçant la tanda de shoot-outs.

Pep Hierro es va mostrar “satisfet amb el resultat i amb el treball de les jugadores, perquè des del primer partit han demostrat que són un equip”. L’entrenador de la Comunitat Valenciana va assenyalar que “la medalla de plata és el fermall a una generació que ha donat moltes alegries al nostre handbol i que tenen un futur prometedor per davant”.

L’equip masculí, enquadrat en el grup A, va presentar des del primer moment la seua candidatura a les medalles amb un inici de competició incontestable amb ple de victòries davant Galícia, Castella i Lleó, Cantàbria i Navarra. Com a primers de grup, es van creuar amb Aragó en els quarts de final, aconseguint una contundent victòria que els va permetre avançar a les semifinals.

Catalunya va posar en dificultats a l’equip de Fran Vera i Carlos Cabrera, però la tenacitat i l’esforç dels jugadors valencians els va fer aconseguir la victòria en la tanda de shoot-outs per a posar rumb a la final. Andalusia va alçar un mur infranquejable per a la Comunitat Valenciana, que va lluitar fins a l’últim segon per l’or.

Fran Vera va lloar “l’esforç dels jugadors i el treball que realitzen els clubs d’handbol platja de la nostra Comunitat, perquè gràcies a ells hem pogut aconseguir una plata que és històrica”. El preparador masculí va destacar “la serietat i la solidesa que hem mostrat sobre el camp durant tot el Campionat”.

Pedro Fuertes va felicitar “ les seleccions juvenils per haver fet història per a l’handbol de la Comunitat Valenciana aconseguint les primeres medalles en un Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques”. El president de la Federació d’Handbol de la Comunitat Valenciana va voler agrair “al cos tècnic tot el treball que hi ha darrere d’aquestes dues medalles, perquè amb ells comencem fa tres anys aquesta aventura i saben el complicat que és el camí a l’èxit”.

Compartir: