La Comunitat Valenciana aconsegueix onze medalles en el Campionat de Ciclisme Escolar a Valladolid

Valladolid va acollir entre els dies 30 de juny i 2 de juliol el Campionat d’Espanya de Ciclisme Escolar. La selecció de la Comunitat Valenciana va aconseguir una més que notable actuació en collir un total d’onze medalles: tres ors, cinc plates i tres bronzes.

La localitat val·lisoletana de Zaratán va ser l’amfitriona, durant el primer dia de competició, de les proves contrarellotge per a cadets, tant per equips com individuals.

Les cronos dels cadets van començar amb la participació dels ciclistes adaptats, que per primera vegada concorrien en els Campionats Escolars. Va ser precisament aqueixa prova la que va reportar la primera medalla, a més d’or, amb el tàndem format per Nacho Rodrigo i Eric Igual.

Posteriorment, en la contrarellotge per equips cadet femenina, la quarteta formada per Leyre Merlet, Leyre Toledo, Daniela Grañana i Aroa Rodríguez es va penjar la medalla de plata, solament superada per Euskadi.

La tercera presea de la jornada inaugural la va aconseguir el cadet Héctor Álvarez, que es va proclamar campió d’Espanya en contrarellotge individual per davant del madrileny Rubén Sánchez i del català Adrià Pericas.

Després de la disputa de les contrarellotges, l’endemà, divendres, va anar el torn a les proves en línia en categoria cadet i infantil, que es van celebrar amb eixida i meta en l’avinguda Ramón Pradera de Valladolid.

En les proves en línia cadets, tant masculina com femenina, la Comunitat Valenciana va aconseguir sengles medalles de plata per equips, sempre superada per Euskadi. A més, en la carrera femenina Leyre Merlet es va fer amb la medalla de bronze, compartint podi amb la navarresa Paula Ostiz i la basca Izaro Etxarri.

Una altra medalla de plata per a la selecció autonòmica es va aconseguir en la classificació per equips de la prova en línia infantil masculina. El triomf va ser per a Andalusia.

Per part seua, la Comunitat Valenciana va ser bronze en la classificació per equips de la prova en línia infantil femenina, per darrere de Catalunya i Castella i Lleó.

Més medalles en Gymkhana

El Campionat d’Espanya de Ciclisme Escolar va tancar el dissabte aquesta edició amb la disputa de les proves de BTT XCO infantils i cadets, així com la Gymkhana per als infantils.

En BTT XCO la selecció autonòmica no va aconseguir pujar al podi, cosa que sí que va fer en la Gymkhana. Per seleccions, la Comunitat Valenciana es va penjar la plata en categoria infantil masculina i l’or en infantil femenina. A més, Noa Jiménez es va fer amb la medalla de bronze.

Un or en el Nacional Júnior de Valladolid

A més, del Campionat d’Espanya de Ciclisme Escolar, la ciutat val·lisoletana també va dilucidar els títols nacionals en categoria júnior.

La Comunitat Valenciana va aconseguir finalment una medalla d’or en la classificació per equips de la prova en línia masculina. A títol individual, el millor autonòmic va ser Pau Martí, cinqué en meta, mentre que en xiques Claudia Pérez va ser dissetena.

Compartir: