Julia Figueroa: la judoka banyada en bronze

Una més per a la col·lecció. La recopilació és, cada vegada, més llustrosa. Julia Figueroa (menys 48 kg) ha aconseguit la medalla de bronze en el Campionat d’Europa de judo, esdeveniment que es va celebrar el passat cap de setmana a Bulgària. L’esportista nascuda a Còrdova, però formada esportivament a València, ha aconseguit el podi després de guanyar a l’azerbaidjanesa Hamidova en els huitens de final; després de superar a la italiana Milani en els quarts de final; després de caure en les semifinals davant la francesa Boukli, fet i fet, medalla d’or; i després de véncer en la lluita per una plaça en el podi a la sèrbia Nikolic.

D’aquesta manera, Julia Figueroa torna a demostrar que es troba en plena maduresa esportiva. Es consolida com un valor molt fiable, molt sòlid, molt solvent. Com una judoka de tronío. És cert que el combat pel bronze davant Nikolic ha sigut molt igualat, a cara o creu. Exactament igual que el de les semifinals davant Boukli. L’esportista FER ho va perdre, però també ho hauria pogut guanyar per a haver accedit a la lluita per l’or. L’equilibri entre les principals judokes continentals és màxim.

Julia està abonada al bronze. Curiosament, en els últims tres anys, des de 2020, ha ascendit a 6 podis en altres tants esdeveniments internacionals. I en tots ells ho ha fet per a rebre una medalla de bronze. En 2020, en el Gran eslam de Dusseldorf. En 2021, en el Gran eslam de Tel Aviv, en el Gran eslam de Geòrgia i en el Campionat del Món a Budapest. I en 2022, en el Gran eslam de Tel Aviv (el passat 17 de febrer) i hui, en el Campionat d’Europa. I tres anys després, es retroba amb un metall en un Europeu. L’última medalla en un certamen continental va ser en l’edició de 2019, a Bielorússia. Com no, un bronze.

Per tant, Julia Figueroa, entrenada en el CEAR de judo de València per Laura Gómez i Sugoi Uriarte, transmet que està en bones condicions per a afrontar la classificació de cara als Jocs de París 2024, els que serien els seus tercers Jocs Olímpics. Cal recordar que el procés classificatori s’inicia a partir del mes de juny.

Compartir: