Huit medalles per a la Comunitat de l’Esport en el Campionat d’Espanya d’atletisme

La delegació de la Comunitat de l’Esport desplaçada a Orense, escenari del Campionat d’Espanya absolut d’atletisme en pista coberta, va fregar la perfecció i va tornar amb huit medalles. Un excel·lent botí, amb quatre medalles d’or, tres de plata i una de bronze, en un cap de setmana en el qual, a més, va brillar Kim López. El llançador paralímpic va competir en aquest torneig convencions i va aconseguir un molt meritori quart lloc, encara que el millor va ser, sens dubte, que va superar per 40 centímetres el rècord del món de llançament de pes que ell mateix ostenta. No serà homologat per haver-ho aconseguit en pista coberta, però posa en relleu que els 18 metres, el seu gran objectiu, estan cada vegada més a prop.

Quant a les medalles, el primer metall va arribar el divendres a la nit de la mà de Claudia Conte, que es va penjar la plata en el pentatló.

El tram més fructífer i productiu va arribar durant la sessió matinal del dissabte. Eusebio Càceres tornava a demostrar que continua ostentant el lideratge en el salt de longitud i es va adjudicar el seu seté títol nacional sota sostre gràcies a un millor salt de 7,97m.

En el fossat van arribar altres dues medalles d’or. El primer protagonista va ser el castellonenc Jose Emilio Bellido, que es va pujar pel cap alt alt del calaix. Fàtima Diame seguia els passos d’Eusebio i Jose Emilio i també regnava en el fossat d’arena i aconseguia l’or en la longitud femenina amb un millor registre de 6,47m.

La jove Evelyn Yankey (sub-20 de segon any) va ser una altra de les triomfadores del cap de setmana en penjar-se la medalla de bronze en la longitud femenina.

L’heptatló masculí va portar de medalles. Jorge Ureña es va proclamar campió d’Espanya i va confirmar que és el millor combinero nacional del moment. Per darrere d’Ureña va quedar Jorge Dávila, medallista de plata. El jove castellonenc, de 21 anys, completava una setmana quasi perfecta després del títol de campió d’Espanya sub-23 aconseguit pocs dies abans a Salamanca.

L’última medalla va ser per a Quique Llopis, qui ocupava la segona plaça en l’explosiva final dels 60m tanques, una de les proves estel·lars del certamen.

Compartir: