Castelló busca un rècord del Món femení de 10K aquest diumenge

Aquest diumenge 27 arriba a la Comunitat de l’Esport altra de les grans cites l’any. Es tracta de la Marató de Castelló, que en els dotze anys de trajectòria ha anat augmentant el seu posicionament internacional i, hui dia, és una de les carreres més atractives a aquest nivell. La prova comptarà amb un nodrit grup d’atletes d’elit procedents d’Europa i del món, la qual cosa col·loca a la ciutat de Castelló en la cúspide de l’atletisme i en un territori que atrau, en cada edició, a apassionats del running i corredors i corredores populars.

Els ulls del món, aquesta vegada, estaran centrats en la carrera de 10K, que es disputa de manera paral·lela. I, en concret, en la categoria femenina. Entre el planter d’atletes internacionals que acudiran a la prova destaca Yalemzerf Yehualaw, l’atleta etíop, els assoliments esportius de la qual la situen com a candidata a batre el rècord del món en aquesta categoria.

Yalemzerf Yehualaw ostenta la segona millor marca mundial de tots els temps en Mitjana Marató amb 1h 03 min 51 s, marca realitzada en 2021 a València, on va passar en 29 min 45 s pel quilòmetre 10. Es tracta de la dona que més ràpid ha corregut mai un 10k a Espanya. Actualment, el rècord mundial l’ostenta la corredora de Bahrain Kalkidan Gezahegne, amb la marca de 29 min 38 s, aconseguida a Ginebra (Suïssa) en 2021.

D’altra banda, pel que respecta als equips valencians, hi ha quatre trobades en la màxima, tres d’ells a domicili. El visitelche.com BM Elx i el CBM Morvedre es mesuren fora de casa a l’Atlètic Guardés i al Sant Quirze, respectivament, mentre que el BM Benidor visita al Recol·lectes At. Valladolid. L’única cita d’un equip de la Comunitat de l’Esport com a local serà la de l’Hoquei Club Castelló, que rep a l’Espanya Hoquei Club aquest dissabte a les 19 hores.

A més, durant tot el cap de setmana, Alacant serà l’escenari del primer esdeveniment de categoria cadet i sènior de karate i per a-karate a celebrar en 2022. Prop de 800 karatekes es donaran cita a Alacant amb la intenció de sumar punts en aquesta primera ronda de Lliga Nacional cadet i sènior i que els servisca per a accedir i classificar-se a la gran final que se celebrarà al desembre.
Karatekes com Gema Morales, Babacar Seck, la recent campiona del món María Torres, Carlota Fernández, Lidia Rodríguez, Sergio Galán o Raquel Roy, entre altres, tots ells medallistes internacionals donaran un color especial a aquest efecte de setmana complet del millor karate.

Pots seguir aquest esdeveniment i tots els partits dels equips valencians en Comunitat Media.

Compartir: