Jon Sanz, Coki Nieto i ‘Mapi’ i ‘Majo’ Sánchez guanyadors del TAU Ceràmica Torrent Challenger

Els segons cap de sèrie Jon Sanz & Jorge Nieto derrotaven en cinquanta minuts i per 1/6-0/6 als primers favorits Luciano Capra & Miguel Lamperti del TAU Ceràmica Torrent Challenger.

En la final, entre els primers cap de sèrie del TAU Ceràmica Torrent Challenger Luciano Capra & Miguel Lamperti contra els segon Jon Sanz & Jorge Nieto podia passar de tot. A priori, anava a ser un partit molt dur i intens, però alhora oberta i complet. Tenia de tot: joventut, experiència, defensa, atac, imaginació i creativitat. I tots/as quants assistíem en directe, des de les espesses graderies del Pavelló Municipal El Vedat, romaníem expectants pel que ens podia oferir.

Doncs bé, Jon Sanz arrancava impecable i molt concentrat, i el primer joc queia del costat de la parella pamplonicamadrileña, 0/1. Immediatament, li responia el seu excompañero i hui rival Miguel Lamperti, 1/1.

Els tres primers torns de servei havien sigut molt igualats, però, en el pas per banquetes després del tercer joc, el seu entrenador li demanava a Sanz que fora més protagonista. Tal dit tal fet, res més tornar al 20×10 de línies taronges i amb 1/2 en el tanteador i servei de Lucho Capra, punt d’or i trencament dels segons cap de sèrie del Torrent Challenger, 1/3. De la mateixa forma i sense tot just temps per a parpellejar, arribaven de manera successiva el 1/4 amb servei del mateix Sanz i el 1/5 amb un altre nou trencament sobre el servei de ‘Miguelito’ Lamperti, ahir menys ‘Carisma’ que mai.

I és que la parella pamplonesamadrileña ja li havia agafat el punt al partit i pujava constantment a la xarxa com sense en això els fora la vida, sense desatendre, per descomptat la seua faceta de recuperadors nats. I, amb semblant dinàmica, en el seté joc i amb servei de Jorge ‘Coki’ Nieto, gaudien de quatre boles per al 1/6, però amb la primera anava a ser més que suficient.

Així i en menys de vint-i-cinc minuts, els segons favorits posaven el punt i final al primer set que havia sigut bufar i fer ampolles per a ells, en haver comés poquíssims errors no forçats i convertir 12 ‘winners’ enfront dels 5 de la parella argentina.

‘Mapi’ & ‘Majo’ Sánchez Alayeto guanyen la final del TAU Ceràmica Torrent Challenger, el seu primer triomf de l’any i en els tornejos taronja, i encapçalen la Race per al Challenger Final 2022 que es jugarà a Menorca de l’1 al 4 de desembre.

La final femenina del TAU Ceràmica Torrent Challenger reunia sobre el 20×10 de línies taronges a tres exnúmeros, a les germanes Sánchez Alayeto i a Marta Marrero, i a una jugadora de 16 anys, campiona nacional Cadet i campiona europea amb la selecció espanyola i per parelles Sub16 2022, Claudia Fernández.

El primer set començava amb el servei de la jugadora de Las Palmas de Gran Canaria, encara que establida a Barcelona, Marta Marrero. Les dues primeres boles que li arribaven a la resta a Claudia Fernández denotaven que la jove jugadora madrilenya estava ‘com un flam’. I així, sense menjar-s’ho ni beure-s’ho, la parella que s’havia format puntualment per a jugar aquest torneig torrentí es trobava amb la ràpida amenaça de quatre boles de trencament que, no obstant això, alçava forçant el primer punt d’or del parcial. Els seus primers esforços resultaven erms, puix que un escurçó de María Pilar Sánchez Alayeto al racó de Fernández suposava el primer ‘break’ de la mànega, 1/0. 

De seguit, treia la pròpia ‘Mapi’ que, en aquests primers compassos del set, estava estrenyent molt amb les volees, aconseguint voltejar el joc i col·locar el 2/0 en el marcador. Claudia estava tenint problemes per a agafar el punt a l’escurçó de l’aragonesa que li estava fent molt mal en el joc diagonal. 

Tercer joc del primer parcial i 3/0 d’eixida. A les ‘bessones atòmiques’ tot semblava posar-se’ls de cara i tractaven d’imposar la seua velocitat de creuer i distanciar-se. Mentrestant, Marrero & Fernández estaven patint més del compte. 

L’habitació jugue i, encara que les quartes cap de sèrie començaven a remar, també, queia del costat de les primeres favorites, els qui s’apuntaven, a més, el cinqué joc. Fins a aqueix precís moment, les Sánchez Alayeto havien guanyat el triple de punts que Marrero & Fernández que s’estaven veient superades per l’estratègia desplegada per el ‘team Nerone’. 

De manera irresistible, arribava la possibilitat si es fes amb la primera mànega. Però abans una deixada de la supercampeona cadet que semblava haver aparcat els nervis i posava una osca d’atenció de “eh! Cura que som ací!”. Encara i tot, 6/0, per a les primeres cap de sèrie del torneig.

 

Compartir: