El carrera a carrera de l’europeu de cross per clubs

El pròxim 5 de febrer la platja verda d’Orpesa serà escenari del campionat d’Europa de Camp a través per clubs on es reuniran prop de 100 equips de 25 països de tota Europa, en una competició que començarà a les 10 del matí i acabarà prop de les 14:00h.

El club organitzador, el Platges de Castelló, defensarà dos títols de campions d’Europa i presentarà equip en totes les carreres del campionat i ha fet una crida als aficionats a l’atletisme a congregar-se al costat del carrer Jorge Guillén d’Oropesa per a espentar al club de la Plana a guanyar la «Champions» de l’atletisme.

Sub20 femenina · 10:00h · 5.810m

Per la seua part les xiques comptaran amb un joveníssim i reforçat equip que comptarà amb les altes de Mariam Benkert, que va ser segona en el campionat d’Espanya amb el Gijón Atletisme, equip que acompanyarà al Platges de Castelló en la carrera sub20 femenina. Al costat de Mariam estaran Mónica Guijarro, Mara Rolli i la migfondista Marta Mitjans.

Sub20 masculina · 10:35h · 5.810m

Els xics sub20 del Platges arriben a Oropesa amb clares opcions d’estar en la lluita pel podi com un reforçat equip amb l’internacional Ronaldo Olivo o Rubén Leonardo que va ser tercer en la carrera de l’any passat. L’altre equip espanyol en aquesta carrera serà el Clínica Menorca, que es va quedar a tan sols un punt del Platges en el campionat d’Espanya i que amb la seua segona posició va signar el seu bitllet a Oropesa.

Absoluta femenina · 11.10 · 8.720m

L’equip absolut femení comptarà amb el reforç de la sensació del camp a través Naima Ait Alibou, que al costat de Likina Amebaw, que va guanyar la carrera en l’edició anterior, Cristina Espejo i Laura sants defensaran el títol de campiones d’Europa

A més del Platges de Castelló, en la carrera absoluta femenina prendran l’eixida altres tres equips nacionals, sent així la carrera amb més equips d’un mateix país en tot el campionat. Al conjunt verd s’unirà un reforzadísimo Bilbao Atletisme que ha posat tota la carn a la graella amb el clar objectiu de ser campiones d’Europa en el 2023 i millorar la seua actuació de l’any passat on van ser terceres, fet que els va valdre per a estar classificades per a aquesta edició.

També seran presents els dos equips que es van guanyar la seua plaça en el campionat d’Espanya en finalitzar en primera i segona posició: L’Adidas i el València Atletisme. L’Adidas reuneix un elenc de figures de l’atletisme nacional que ja es van exhibir en el campeoanto nacional com Irene Sánchez Escribano, Nuria Lugueros o la recent recordista de marató Marta Galmany.

Per part del València Atletisme, també un grup molt compacte d’atletes saltarà a escena amb Isabel Barreiro, Beatriz Álvarez, Solange Pereira o la subcampiona d’Europa de relleu mixt Rosalía Tárraga.

Absoluta masculina · 12.05 · 8.720m

En la prova reina masculina el Platges arriba amb l’objectiu de ser campió d’Europa amb els avals de Rodrigue Kwizera, lider del circuit mundial de cross d’aquesta temporada, i dos atletes espanyols que corrent en poc més de 28 minuts en la Sant Silvestre Vallecana com Sergio Paniagua i Aaron les Heras.

Acompanyarà al Platges en l’aventura el flamant campió d’Espanya, el Cárnicas Serrano que va sorprendre a tots i es va alçar amb la victòria encara que comptarà amb la baixa d’Andreu Blanes que serà suplida per Rober Aláiz.

Relleu mixt · 12.50 · 4×1.450m

El Platges de Castelló defensa el títol de campió d’Europa de Lisboa en 2022 i per a això ha alineat al mateix equip que fa dotze mesos per a repetir la gesta amb Winnie Nanyondo, Mireya Arnedillo, Víctor ruíz i Abde el Khayami.

Al costat del Platges, la sorpresa en el campionat nacional, el Pamplona Atletisme, serà l’altre representant espanyol, que ve amb la moral alta després de donar la campanada i imposar-se en el campionat domèstic, precisament, al Platges de Castelló.

Total Runner 5k · 13.30 · 5.000m

Tancarà la festa del campionat d’Europa la prova popular oberta a corredors de totes les condicions i sense necessitat que tinguen llicència federativa. Aquesta prova es desenvoluparà pel propi circuit de camp a través combinant-ho amb 3km d’asfalt i serà retransmés per streaming.

Les inscripcions estan obertes en www.atletismecastello.es i el club organitzador, el Platges de Castelló ha habilitat un codi promocional del 20% de descompte en la carrera que ja es pot utilitzar. Codi: PLATGES