El Platges aconsegueix la triple corona del cross europeu

El Platges de Castelló ha viscut un matí inoblidable en la Copa d’Europa de cross per clubs que s’ha celebrat a la platja d’Orpesa. L’equip amfitrió, que tenia el repte d’organitzar una de les millors edicions de la Champions de l’atletisme, va tancar la competició, a més, amb tres títols de campió, els tres de categoria absoluta: homes, dones i relleu mixt. A aquestes tres medalles d’or cal sumar-li una de plata en sub20 masculí i un cinqué lloc en sub20 femení.

L’equip que presideix Toni Escrig suma tres estreles al seu palmarés. La primera, en dones, una carrera en la qual va prevaldre la regularitat de l’equip, que no va ficar a cap atleta en el podi però que va revalidar el títol reeixit l’any passat a Portugal després de col·locar a les tres que puntuaven entre les deu primeres: Likina Amebaw (sisena), Naima Ait Alibou (novena) i Cristina Espejo (dècima). Amb elles va pujar el podi la castellonenca Nara Elipe.

La segona posició va ser per a un altre equip espanyol, el CA Adidas, que també va aconseguir una medalla individual gràcies a Irene Sánchez-Escribano, segona després de la vencedora, Anjelina Nadai. El Bilbao Santitxu va acabar en cinquena posició i el València CA, sisé.

Rodrigue Kwizera, l’atleta de Burundi que entrena a Castelló amb Pepe Ortuño, va liderar la primera victòria de la seua història en homes amb el seu inapel·lable triomf individual, amb huit segons d’avantatge sobre Oscar Chelimo, del Casone Noceto italià, i i 23 sobre Reuben Longosiwa, del Sport Lisboa e Benfica. El Platges va arrasar amb la victòria de Kwizera, el cinqué lloc d’Aarón de les Heras i el sisé de Sergio Paniagua (Sergio Jiménez va ser vint-i-dosé), per a un total de dotze punts, 18 menys que l’Sporting Clube de Portugal, que va acabar segon, i vint que el Casone d’Itàlia, que va tancar el podi. El Cárnicas Serrano va acabar en cinquena posició.

La fi de festa va arribar amb el relleu mixt. Abderrahman El Khayami, Mireya Arnedillo, Víctor Ruiz i Winnie Nanyondo, la fantàstica atleta ugandesa, finalista en un Mundial i uns Jocs Olímpics, que no va necessitar realitzar cap proesa en l’última posta perquè els seus companys ja la van deixar en clar avantatge. Les pors de la vespra, quan l’obstaculista valencià Víctor Ruiz es va alçar amb febre, es van dissoldre el matí de la carrera i va realitzar un altre gran cross set dies després de brillar en el Campionat d’Espanya.

Per darrere del Platges van acabar l’Sporting Clube Portugal (segon) i el Regensdorf suís (tercer). El Grupompleo Pamplona va acabar en una brillant sisena posició.

No va ser un triomf, però sí la primera alegria d’un matí d’èxits: el segon lloc de l’equip masculí sub20, que només va cedir davant el Fenerbahce turc. Tercer va ser el Dijon francés. Durant la prova, el Platges va arribar a pensar fins i tot en el triomf gràcies a Ronaldo Olivo, que va entrar habitació individual, i Rubén Leonardo, cinqué, però al final va haver de conformar-se amb una notable medalla de plata. El Clínica Menorca, que va ficar a Dismas Yeko com a guanyador, va acabar huité.

Les xiques del sub20 no van aconseguir arredonir el dia perfecte i van haver de conformar-se amb la sisena posició, però, a canvi, Mariam Benkert, una grandíssima especialista en camp a través, es va emportar el triomf individual. En aquesta mateixa carrera, el Gijón va acabar dècim.

Compartir: