1.200 corredors participaran en el XII Premi Internacional d’Orientació Comunitat Valenciana

Els dies 4 i 5 de febrer, Onil acollirà el XII Premi Internacional d’Orientació Comunitat Valenciana amb la participació estimada de prop de 1.200 corredors de tot el món, amb edats compreses entre 10 i 70 anys. Aquesta competició, que forma part de la Lliga Espanyola d’Orientació a peu, està organitzada per la Federació Espanyola d’Orientació, que ha delegat en la Federació Valenciana de l’Esport d’Orientació i el club Colivenc la realització de la prova. L’esdeveniment forma part del Programa de Suport a Competicions (PAC CV) que duu a terme gràcies a la Fundació Trinidad Alfonso amb la col·laboració del Comité Olímpic Espanyol per a preservar, difondre i fomentar la pràctica de l’esport, especialment, en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana (Comunitat de l’Esport).

Dividida en tres carreres, mitjana distància, sprint i llarga distància, la competició ha convocat tant a esportistes d’elit internacionals com esportistes amateur que desitgen participar en alguna de les tres modalitats valedores per al ránking mundial d’esport d’orientació (WRE) .

Entrenaments, 2 i 3 de fe¬bre¬ro. Els entrenaments arrancaran el 2 de febrer en la Quintranera, a Biar, i el 3, en el Pla dones Caves.

El 4 de febrer, la carrera de mitjana distància serà en La Dontzella d’Onil; l’sprint, en el nucli urbà d’Onil i el diumenge, la prova de llarga distància es desplaçarà al Pla, en terme municipal de Sax.

D’acord amb la normativa de la lliga espanyola O-PEU, aprovada la competició, l’àrea de terreny quedarà prohibida a qualsevol activitat d’orientació fins al dia de competició.

El termini d’inscripció per a estrangers va començar el 2 de novembre de 2022 i per a federats i no federats es va obrir el 3 de gener finalitzant el dia 26 de gener.

Durant la presentació oficial de la prova, Raúl Ferrer, regidor d’Esports, va reconéixer la gran labor del Centre Esportiu Colivenc per a preparar aquest premi internacional i va subratllar l’«important que és celebrar aquest campionat internacional ací perquè posa una altra vegada a Onil en el mapa amb un esport com l’orientació.» Marcos Pardines, regidor de Turisme de l’Ajuntament, ha valorat molt positivament el treball constant del club local ja que «porten el nom d’Onil allà on van i és una cosa que ens enorgulleix i ens ofereix una de les accions més importants de promoció turística a nivell nacional i internacional».

Compartir: