El Saler, prestigiosa seu del campionat d’Europa individual masculí

La competició se celebrarà entre el 22 i el 25 de juny de 2022

El Parador El Saler Golf, a la província de València, un dels recorreguts amb reconeixement internacional més prestigiosos d’Espanya, albergarà la trenta-cinquena edició del Campionat d’Europa Individual Masculí entre el 22 i el 25 de juny, un dels tornejos més importants del calendari continental al qual els més rellevants golfistes de tota Europa acudeixen amb tot el talent i il·lusió a coll.

El fet que molts jugadors que hui dia són referència en el DP World Tour hagen defensat en els seus anys amateurs els colors dels seus països en les 34 edicions anteriors del Campionat d’Europa Individual Masculí, parla per si sol del que significa aquesta competició.

Espanya acull el torneig per tercera vegada en la història

Serà la tercera vegada en la història en la qual aquest Campionat d’Europa Individual Masculí té lloc a Espanya. El RCG El Prat va acollir en 1995 i 2013 sengles edicions d’un torneig que va nàixer en 1986 i que des de 1988 es disputa amb caràcter anual.
Aquella edició de 1995 constitueix un gratíssim record per al golf espanyol, atès que un jove Sergio García es va alçar amb el triomf

El Saler, un marc excepcional

El Parador El Saler Golf ha sigut seu dels més importants tornejos professionals i amateurs des que s’inaugurara en 1968, amb esment especial per als quatre Open d’Espanya integrats dins de l’European Tour que han tingut lloc en el bell recorregut valencià (1984, 1989, 2001 i 2013), que van concloure amb triomf de l’alemany Bernhard Langer en les dues primeres ocasions, del suec Robert Karlsson en la següent i del francés Raphael Jacquelin en l’última.

A més, en 2003 va tindre lloc també en El Saler la celebració del Seve Trophy. Amb anterioritat, el Turespaña Masters (1996) i l’Open del Mediterrani (1993) van ser acollits també en les seues instal·lacions.

En l’àmbit amateur, desenes de competicions d’importància han tingut lloc en les seues instal·lacions, l’última d’elles el Campionat d’Europa per Equips Sub 18 Femení en 2019, que va concloure amb triomf de Dinamarca i medalla de plata per a Espanya.

L’obra mestra de Javier Arana

El Parador El Saler Golf compta amb un recorregut extraordinari esguitat per 95 búnquers, molts d’ells naturals en aprofitar les dunes, al marge d’alguns fora de límits, concretament en els clots pròxims a la costa i on més assota el vent.
Caracteritzat igualment pels seus carrers amples i uns greenes enormes però molt complicats, les famoses “ungles de gat” als costats d’alguna dels carrers, una planta autòctona, afigen una dificultat addicional a un recorregut obra de l’arquitecte i dissenyador Javier Arana, un dels més prestigiosos d’Espanya.

Suma d’esforços de les institucions

La celebració d’aquest Campionat d’Europa Individual Masculí és possible gràcies a l’aportació d’una sèrie d’institucions i empreses unides per l’interés comú de donar suport a l’esport del golf, cas d’EGA, RFEG, Federació de Golf de la Comunitat Valenciana, Fundació Trinidad Alfonso, Comunitat de L’esport i Golf Parador El Saler. Altres entitats (R&A, Rolex i Titleist) exerceixen de col·laboradors.

Compartir: