1.500 esportistes competixen en els Campionats d’Espanya de Duatló SuperSprint 2024

Els nacionals de Duatló SuperSprint se celebren per quart any consecutiu a La Nucia

Duatletas de tota Espanya que competiran en la tercera, quarta i quinta jornada de la Lliga Nacional de Duatló

Les Lligues Nacionals de Clubs de Duatló de la Federació Espanyola de Triatló celebren el pròxim cap de setmana les seues tres jornades centrals en els explosius campionats d’Espanya de Duatló SuperSprint per Clubs, SuperSprint per Clubs 2×2 i Relleus Parelles, amb 1500 dorsals preparats per a duatletas i clubs de tota Espanya. Les proves es disputaran el dissabte 9 i diumenge 10 de març, són organitzades per la Federació Espanyola de Triatló (FETRI) amb la col·laboració de l’Ajuntament de La Nucia, la Diputació d’Alacant i la Fundació Trinidad Alfonso amb el Comité Olímpic Espanyol -dins del Programa de Suport a Competicions a la Comunitat Valenciana (PAC CV). Consell Superior d’Esports i el propi COE. La competició serà gravada per Teledeporte de TVE i s’emetrà un ampli resum en el canal d’esports d’RTVE.

Bernabé Cano, Alcalde de La Nucia, i Jorge García, Director de Competicions de la Federació Espanyola de Triatló, van presentar els esdeveniments a la sala de premsa de l’Estadi Olimpic Camilo Cano. “Per quart any serem seu dels Nacionals de Duatló SuperSprint, una prova per la qual passaran 1.500 esportistes de 75 clubs de tota Espanya”, recordava l’Alcalde, apuntant també que “estes emocionants proves de duatló SuperSprint van a més i la graderia de l’Estadi Olimpic estarà oberta amb entrada gratuïta per a presenciar esta emocionant prova que combina carrera i ciclisme”. Bernabé Cano agraïa “a la FETRI per apostar per La Nucia com a seu d’estos campionats, que són una gran promoció per a “La Nucia, Ciutat de l’Esport”, que des de 2021 és també “Ciutat del Triatló”, gràcies a l’acord amb la FETRI.”

L'alcalde de la Nucia, Bernabé Cano, al costat del Director de Competicions de la Federació Espanyola de Triatló, Jorge García

Competicions i distàncies

Els circuits, en els traçats de l’interior de La Nucia “Ciutat de l’Esport” i l’Estadi Olimpic Camilo Cano, oferixen la possibilitat al públic de veure el pas de voltes dels segments a peu i ciclista, a més d’eixides, transicions i metes, des de la tribuna. Els curts i explosius recorreguts inclouen dos quilòmetres en la primera carrera a peu, sis quilòmetres de ciclisme en dos voltes, i un quilòmetre final de carrera a peu. La funcionalitat i polivalència de l’estadi permeten que es reconvertisca durant el cap de setmana a “estadi de Duatló” amb les eixides i metes en la pista d’atletisme, i l’àrea de transició en gespa.

Este dissabte 9 de març començarà l’espectacle amb la tercera jornada de Lliga del Campionat d’Espanya de Duatló SuperSprint per Relleus de Parelles, en el qual tres duples de cada club es relleven després de realitzar cada parella un duatló SuperSprint. L’eixida de Primera Divisió Masculina es donarà a les 9h i, un minut després, la de Segona Divisió. Mentres, la Primera Divisió Femenina arrancarà a les 10:15h, i un minut després la Segona Divisió. Les competicions Open Masculina i Femenina començaran a les 11.30 i 11:30h, respectivament.

El segon campionat nacional del cap de setmana, i quarta jornada de lliga, serà el SuperSprint per Clubs, una competició amb explosives sèries eliminatòries de carreres individuals en les quals els clubs sumen punts segons les posicions fins a la Gran Final dels seus esportistes. Les primeres sèries preliminars de competició masculina arrancaran a les 14 h, i les femenines a les 15.30 h. Les finals estan previstes a les 18 i 18.02 h. en Primera i Segona Divisió masculina, i a les 18.45 i 18.47 h. en Primera i Segona femenina.

El diumenge 10 de març tindrà lloc la quinta jornada de la Lliga Nacional de Duatló amb el Campionat d’Espanya de Duatló SuperSprint per Clubs 2×2, la competició més estratègica de la temporada. Competixen tres parelles de duatletas, que es van entregant el relleu i incorporant progressivament a la prova realitzant un doble duatló SuperSprint en el qual comencen i finalitzen dos esportistes per club, competint en el nucli central de la carrera quatre per equip, amb els relleus de les dobles parelles. La carrera Open masculina arrancarà a les 8h, la Segona Divisió a les 9:30h, i la Primera Divisió a les 11h. En la categoria femenina la prova de Primera Divisió serà a les 12:30h, la Segona tindrà eixida a les 12.31, i l’Open Femenina a les 12:32h.

Voluntariat a La Nucia

Els campionats d’Espanya de Duatló SuperSprint, tercera, quarta i quinta jornada de les Lligues Nacionals de Clubs de Duatló 2024, a celebrar a “La Nucia, Ciutat de l’Esport”, comptaran amb la col·laboració de més de 50 voluntari@s del club de triatló Vikings La Nucia, Cicles Formatius de l’Esport i voluntariat de La Nucia.

Lliga Nacional de Clubs de Duatló 2024

CEA Bétera lidera la Primera Divisió Femenina després de la disputa de les dos primeres jornades a Albacete, per davant de Nàutic de Narón i Dimoniets de Rivas. Stadium Casablanca Mapei i Ciutat de Lugo Fluvial completen les cinc primeres posicions de la classificació. En Primera Divisió Masculina, el Peñota Dental Alusigma arriba a La Nucia com a líder, seguit per Triatló Albacete Cap de bestiar, CEA Bétera, Stadium Casablanca Mapei i Deporama Triatló Sorià.

Compartir: