La Lliga Nacional de Karate arrasa en la Comunitat de l’Esport

Els millors karatekes espanyols cadets i sènior van posar el Camilo Cano, de nou, en el mapa de la disciplina

La Lliga Nacional i Lliga Iberdrola de Karate van passar este cap de setmana pel Pavelló Camilo Cano i van tornar a posar a La Nucia en el centre del mapa de la disciplina. Més de 900 karatekes, entre ells alguns dels millors del panorama nacional en categoria cadet i sènior, van gaudir de la primera ronda de la lliga davant unes graderies repletes. La imatge del pavelló va ser espectacular en un dels esdeveniments impulsats per la Fundació Trinidad Alfonso a través del programa de suport a competicions PAC_CV, de la mà del Comité Olímpic Espanyol (COE).

I és que, en l’apartat masculí, la jornada del dissabte en horari de vesprada i demà va deixar a les clares el potencial dels més jovenes, que van acreditar que el futur del karate espanyol està assegurat. El nivell de la categoria cadet va ser un espectacle que es va tancar, el mateix dissabte, amb les finals de la categoria sènior. Allí no van defraudar campions de la talla del valencià campió del món Carlos Huertas en para-karate, o el subcampió mundial Sergio Galán en kata.

Ja el diumenge, en marc de la Lliga Iberdrola, les karatekes espanyoles van demostrar que l’esport femení està en alça. La campiona del món Adriana Gil es va alçar amb l’or en kumite, i la bronze mundial Gema Morales, en kata. En esta final es va lamentar la lesió Alba Pinilla, que va impedir la celebració de la final de la categoria de menys de 50 kg. En competició van estar

En la Lliga Nacional masculina els clubs més llorejats van ser el Gimnàs Fitnes Gasteiz, Karate Antonio Machado i Kumo Sport. En la Lliga Iberdrola, Gimnàs Lli i Kumo Sport. Institucions i diferents representants d’organismes i federacions van passar també per La Nucia. L’alcalde de la localitat, Bernabé Cano, es va mostrar encantat amb l’esdeveniment i “amb ganes de repetir” en 2025.

Les millors imatges de la Lliga Nacional de Karate a La Nucia

Compartir: