La Fundació Trinidad Alfonso impulsa una nova edició d’ASICS Penyagolosa Trails

La Fundació Trinidad Alfonso i el Club Marató i Mitja s’uneixen de nou per a impulsar una altra edició de la prova amb major arrelament de la província de Castelló, ASICS Penyagolosa Trails, que es disputarà el pròxim 22 d’abril.

ASICS Penyagolsa Trails està composta per dues proves de trail running: la MiM, de 60 quilòmetres i que compleix la seua 24a edició i la CSP, de 106 km, que complirà la seua 11a edició. Sens dubte es tracta d’un dels grans esdeveniments a nivell nacional i internacional que celebren cada any en la Comunitat Valenciana.

La prova és un clar exemple que naturalesa i esport poden anar de bracet, compaginar-se i complementar-se. La MiM i la CSP transcrurren per paratges amb una gran biodiversitat i un valor paisatgístic enorme i la seua cura sempre és una prioritat per a l’organització.

A més, posa en valor les comarques de l’interior de Castelló, ja que el recorregut de totes dues proves travessa 13 termes municipals, els habitants dels quals demostren edició rere edició el gran arrelament que senten per la prova.

Els organitzadors sempre han mantingut la seua essència d’apostar pel territori, posar en valor els seus valors i apostar per la internacionalització. Fruit d’aqueix treball, en aquests anys ha aconseguit organitzar amb enorme èxit un Campionat del Món de Trail en 2018 o un Campionat d’Espanya de la RFEA, en l’última edició de la MiM.

En aquesta edició de 2023, un total de 4.294 corredors i corredores, de 38 nacionalitats diferents i 44 províncies espanyoles van realitzar la preinscripció. Aquests van optar a un dels 1500 dorsals de la MiM o els 600 de la CSP, que són els que podran eixir des de la Universitat Jaume I, per a intentar aconseguir el gran objectiu d’arribar a la meta situada en l’emblemàtic Santuari de Sant Joan de Penyagolosa.

Compartir: