El BBVA Open Internacional de València comptarà amb Sara Sorribes en el quadre principal

El Torneig BBVA Open Internacional València, de la mà d’Anabel Medina i Tennium, portarà el millor tennis femení a la capital del Túria, que del 10 al 18 de juny de 2023 albergarà en l’Sporting Club de Tennis un trofeu amb premis de fins a 125.000$ per als seus participants, consolidant-se com l’únic torneig WTA de la història de la Comunitat Valenciana i un dels pocs que se celebren en territori espanyol.

La creadora i directora del torneig, al costat d’una de les majors empreses esportives d’Europa, organitzadora de certàmens com el Trofeu Conde de Godó a Barcelona, l’ATP Argentina Open a Buenos Aires, l’European Open a Bèlgica i la Sènior Masters Cup, ja treballen en el quadre final on s’espera que compareguen jugadores del Top 50 mundial. Entre elles, ja ha confirmat la seua participació Sara Sorribes, que serà cap de cartell.

Aquesta nova sinergia, unida al suport com a patrocinador principal de BBVA, certifica la intenció ja presentada en l’edició de 2022 de créixer com a torneig WTA i poder reunir en la capital del Túria a algunes de les millors jugadores del circuit internacional.

Però la seua evolució no descartarà cap de les activitats complementàries al torneig i que li han dotat d’identitat pròpia: el torneig sub’16 continuarà disputant-se per a oferir visibilitat i oportunitats a les jugadores emergents, així com les iniciatives solidàries cap a esportistes amb discapacitat.

A això s’unirà de nou una especial preocupació pel medi ambient, després de convertir-se en el primer torneig del món a equilibrar de manera completa la seua petjada de carboni.

El BBVA Open Internacional de València comptarà de nou amb el suport d’institucions públiques com l’Ajuntament de València, Generalitat Valenciana i la Diputació de València, juntament amb entitats privades com la Fundació Trinidad Alfonso, Volvo, RFET, Diputació de València, Arròs Dacsa, Melt Group i Benet Soluciones.

Presentació i paraules d’elogi

L’acte de presentació de l’edició 2023 ha tingut lloc a la terrassa del Sporting Club de Tennis, que per tercer any consecutiu acollirà el certamen del qual gaudiran tant els seus socis com el públic en general.

Anabel Medina no sols va anunciar les novetats esportives, sinó que les entrades podran comprar-se ja des del dia 30 a les 17 hores en la web oficial del torneig i que es mantindran les activitats enfocades tant a les categories de formació com als col·lectius amb discapacitat.

Un any més, el Director Territorial Est de BBVA, David Conde, es va referir al fet de ‘poder deixar un llegat a les següents generacions, tant a nivell esportiu com de sostenibilitat i igualtat de gènere, que conflueixen clarament en aquest torneig i amb la nostra companyia’.

Des del Sporting Club de Tennis es va manifestar en la figura de la seua directiva Gloria Santos la satisfacció ‘de poder formar part d’un esdeveniment d’aquestes característiques, que a més ens permet posicionar la nostra imatge a nivell internacional’.

En la mateixa línia es va pronunciar Miguel Díaz, president de la RFET, que va expressar la importància ‘que les jugadores nacionals, que sempre rendeixen millor a casa, puguen gaudir d’una oportunitat com aquesta i sumar punts WTA importantíssims per al seu rànquing’.

El suport de la Fundació Trinidad Alfonso es va establir des dels inicis de l’esdeveniment, com va assenyalar el seu Director de Projectes Carles Baixauli, qui va instar a Medina ‘a continuar creixent amb sentit comú, com ha fet fins al moment, per a crear una Comunitat de l’Esport com la que portem fomentant des de fa anys.

El suport públic es va escenificar en la presència del Regidor d’Esports de l’Ajuntament de València, Javier Mateo, qui va recordar que tornejos com el BBVA Open Internacional ‘fan que aquesta siga una de les ciutats on sempre passen coses positives i que ens represente a tots pels valors que transmet’.

Va concloure els parlaments des del sector institucional el Director General de l’Esport de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moya, qui va recordar ‘el sí que li vam donar a Anabel fa ja huit anys i com el seu creixement ha anat paral·lel a l’augment lògic del nostre suport’.

Compartir: