Alacant acull el Campionat d’España Iberdrola de Rem de Mar

Del 15 al 17 de setembre té lloc a Alacant, en la Cala del Club de Regates, el Campionat d’España Iberdrola de Rem de Mar. Han confirmat la seua participació un total de quaranta-dos clubs, i més de sis-cents remers i remeres competiran en les diferents modalitats pel títol nacional.

La novena edició del Campionat d’España Iberdrola de Rem de Mar, organitzada per la Federació Espanyola de Rem, la Federació de Rem de la Comunitat Valenciana i el Real Club de Regates d’Alacant, compta amb la col·laboració del programa PAC CV impulsat pel Comité Olímpic Espanyol i la Fundació Trinidad Alfonso, i se celebrarà durant tot el cap de setmana en aigües de la Costa Blanca.

Aquesta disciplina de rem es caracteritza per desenvolupar-se en aigües obertes; a més, per la seua duresa, recorregut i la capacitat d’orientació dels remers i remeres, ja que han de completar entre tres i sis quilòmetres, depenent de les mànegues (classificatòries o finals) i de la categoria. La prova, que reuneix més de sis-cents remers i remeres i a un total de quaranta-dos clubs, se celebrarà en categoria cadet, juvenil, absolut i veterà, i en un total de vint-i-dues modalitats (solo, doble i quatre amb timoner, masculí i femení, i doble mixt, en absolut i veterà).

“La Comunitat Valenciana, la Comunitat de l’Esport” serà testimoni del millor rem nacional i internacional durant els tres dies, ja que remaran en les aigües de la Cala del Club de Regates diversos dels millors especialistes nacionals i internacionals. Entre els inscrits, destaquen noms com Adrián Miramón, Ander Martín o Celia de Miguel, tots campions del món de rem de mar en diferents modalitats. A més, la prova és puntuable per a la Lliga Nacional Iberdrola de Rem de Mar, sent aquesta la quarta regata del seu calendari.

“Estem encantats que aquest campionat torne a Alacant. El Real Club de Regates d’Alacant és un dels grans clubs en aquesta especialitat, també els clubs autonòmics estan treballant molt bé i compten amb grans esportistes, com demostren els resultats internacionals. Amb el suport de la Fundació Trinidad Alfonso, el bon fer de l’organització local i el nivell esportiu, estem segurs que gaudirem d’un gran cap de setmana de rem de mar”, apunta Asunción Loriente, president de la Federació Espanyola de Rem.

Potència mundial

Els esportistes i clubs espanyols, especialitzats en rem de mar, tant de llarga distància com de Beach Sprint, han demostrat en les últimes competicions internacionals perquè són referents és les disciplines. El rem nacional s’ha imposat en el medaller dels dos passats mundials, i en l’europeu de la setmana passada ha aconseguit un total de nou medalles.

Compartir: