València batega al ritme de més de 9.000 corredors amb el 10é aniversari de la 15K Nocturna FibraValencia

La 10a edició de la 15K Nocturna FibraValencia ja forma part de la història. Més de 9.000 #NightRunners van ser els protagonistes d’una prova única que es consolida com el tret d’eixida del calendari tardorenc de València Ciutat del Running.

Sota la llum de la lluna, els corredors van gaudir d’una nit màgica en la qual la ciutat es va convertir, una vegada més, en l’escenari perfecte per a albergar un circuit dissenyat per a volar sobre l’asfalt.

València es bolca amb la 15K Nocturna FibraValencia

Des de les 22.30 h, els carrers de la ciutat es van inundar d’esportistes disposats a escriure la seua pròpia història en l’edició més especial de la 15K Nocturna FibraValencia. Amb l’avinguda Enginyer Manuel Soto (Port de València) com a punt d’eixida i meta, els corredors van recórrer alguns dels punts més emblemàtics de la ciutat, com les Torres de Serrans, el carrer de la Pau, la plaça de la Reina, la plaça de l’Ajuntament, la Porta de la Mar o la Ciutat de les Arts i les Ciències, entre altres.

Però els #NightRunners no van córrer solos. Milers de valencians van eixir al carrer per a animar, demostrant una vegada més per què València és la Ciutat del Running i el destí somiat per esportistes de tot el món.

Joseph Kimelo i Lucy Mawia vencen en la 10a edició

Els kenians Joseph Kimelo Kimutai i Lucy Mawia Muli van ser els guanyadors de la 15K Nocturna FibraValencia 2023.

Joseph Kimelo Kimutai va dominar la carrera de principi a fi imposant un ritme que li va portar a ser el primer atleta en meta amb un temps de 44 minuts 53 segons. Per darrere, José Ignacio Giménez, en 46 minuts 45 segons, i Soufiane Lakhdar, en 48 minuts i 22 segons.

En categoria femenina, Lucy Mawia Muli va obtindre una merecidísima victòria. L’atleta keniana va pujar pel cap alt alt del podi amb més de 5 minuts d’avantatge sobre la segona classificada. Va travessar la meta en 51 minuts i 12 segons, per davant de Elía Fuentes Alberto (56:43), en segona posició, i de María Ángeles Gimeno (57:19), en tercera posició.

A més, José Ignacio Giménez i Elía Fuentes van ser els primers valencians a completar els 15 quilòmetres i, per això, van ser reconeguts amb el Premi “Nostra terra, nostra fibra” del title sponsor FibraValencia.

Una edició històrica

La gran festa del 10é aniversari de la 15K Nocturna FibraValencia no va deixar a ningú indiferent. Corredors i aficionats van ser testimonis d’una edició històrica que quedarà en el record per l’alta participació, el bon ambient, l’animació i les condicions climatològiques perfectes per a la pràctica esportiva.

Amb un 30% de participació femenina, la major part dels inscrits procedien de la Comunitat Valenciana demostrant, un any més, que aquesta és una cita obligada per a tots els valencians amants del running. Una cita en la qual van estar representats de manera majoritària els clubs valencians. El Redolat Team va ser el club més nombrós, amb 171 participants, seguit del Runners Ciutat de València que va portar fins a la línia d’eixida a 112 corredors.

Classificació absoluta masculina
1. Joseph Kimeli Kimutai – 00.44:53
2. José Ignacio Giménez Pérez (Serrà Club d’Atletisme) – 00.46:45
3. Soufiane Lakhdar – 00.48:22

Classificació absoluta femenina
1. Lucy Mawia Muli – 00.51:12
2. Elía Fuentes Albero (Redolat Team) – 00.56:43
3. María Ángeles Gimeno Miquel (ConCabeza Team) – 00.57:19

Compartir: