12 equips espanyols lluitaran per la Champions del cross a Oropesa

El pròxim 5 de febrer es disputarà a la platja verda d’Orpesa (Marina d’Or) el campionat d’Europa de camp a través per clubs que reunirà els 105 millors equips de tota Europa dels quals 12 seran equips espanyols.

Qui part i reparteix, s’emporta la millor part

És una de les regles de la federació europea d’atletisme: el club organitzador de l’esdeveniment té dret a presentar equip en totes les categories. I així serà en l’edició de 2023 on el Platges de Castelló tindrà representació en cadascuna de les 5 carreres del campeoanto.

El Platges defensarà a Oropesa els dos títols de campions d’Europa que va aconseguir en l’edició de 2022 a Portugal, on es va alçar amb el títol en categoria absoluta femina i en el relleu mixt. Per a aquesta edició, el club amfitrió ha confeccionat un potent equip en el relleu mixt, amb el qual espera revalidar l’estrela de campions amb la finalista mundial Winnie Nanyondo, Mireya Arnedillo i els migfondistes espanyols.

Al costat del Platges, la sorpresa en el campionat nacional, el Pamplona Atletisme, serà l’altre representant espanyol, que ve amb la moral alta després de donar la campanada i imposar-se en el campionat domèstic, precisament, al Platges de Castelló.

Ple en la carrera reina femenina

Per part seua, l’equip femení comptarà amb les baixes de Laura Méndez i Clara Viñarás que seran suplides molt probablement amb dos atletes d’internacionals com Naima Ait Alibou, que va ser internacional amb la selecció Espanyola a Torí.

A més del Platges de Castelló, en la carrera absoluta femenina prendran l’eixida altres tres equips nacionals, sent així la carrera amb més equips d’un mateix país en tot el campionat. Al conjunt verd s’unirà un reforzadísimo Bilbao Atletisme que ha posat tota la carn a la graella amb el clar objectiu de ser campiones d’Europa en el 2023 i millorar la seua actuació de l’any passat on van ser terceres, fet que els va valdre per a estar classificades per a aquesta edició.

A més, seran presents els dos equips que es van guanyar la seua plaça en el campionat d’Espanya en finalitzar en primera i segona posició: L’Adidas i el València Atletisme. L’Adidas reuneix un elenc de figures de l’atletisme nacional que ja es van exhibir en el campeoanto nacional com Marta Pérez, Irene Sánchez Escribano, Águeda Marqués, Nuria Lugueros o la recent recordista de marató Marta Galmany.

Per part del València Atletisme, també un grup molt compacte d’atletes saltarà a escena amb Isabel Barreiro, Beatriz Álvarez, Solange Pereira o la subcampiona d’Europa de relleu mixt Rosalía Tárraga.

El transfer de Thierry, la clau del títol masculí

La carrera absoluta masculina vindrà marcada per al Platges pel «transer» de Thierry, recentment nacionalitzat per Espanya però que fins i tot no ha rebut per part de la federació mundial (World Athletics) l’autorització per a representar a Espanya en campionats internacionals. De no arribar aquesta autorització abans del 5 de febrer, el Platges hauria de deixar fora de l’equip a Rodrigue Kwizera, campió del circuit mundial de cross en 2022 al sol poder alinear a un atleta estranger en l’equip. Sense l’atleta burundés, el Platges passaria der ser el favorit a lluitar per pujar al podi.

Acompanyarà al Platges en l’aventura el flamant campió d’Espanya, el Cárnicas Serrano que va sorprendre a tots i es va alçar amb la victòria encara que comptarà amb la baixa d’Andreu Blanes que serà suplida per Rober Aláiz

Els sub20 a fer història

Els xics sub20 del Platges arriben a Oropesa amb clares opcions d’estar en la lluita per la victòria i aconseguir el seu primer títol amb un potent i reforçat equip amb dos internacionals com Mesfin Escamilla i Ronaldo Olivo. L’altre equip espanyol en aquesta carrera serà el Clínica Menorca, que es va quedar a tan sols un punt del Platges en el campionat d’Espanya i que amb la seua segona posició va signar el seu bitllet a Oropesa.

Per la seua part les xiques comptaran amb un joveníssim i reforçat equip que comptarà amb les altes de Mariam Benkert, que va ser segona en el campionat d’Espanya amb el Gijón Atletisme, equip que acompanyarà al Platges de Castelló en la carrera sub20 femenina.

Compartir: