La 74é Volta a la Comunitat Valenciana viurà un final inèdit enfront de l’Oceanogràfic de València

L’Auditori Mar Roig de l’Oceanogràfic ha acollit aquest dijous la presentació oficial del recorregut de la VCV – Volta a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell 2023. En ella s’han revelat les cinc etapes que componen la carrera, que acabarà el diumenge 5 de febrer amb la meta situada al costat de l’emblemàtic edifici de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València

L’organització de la VCV – Volta a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell ha revelat aquest dijous el recorregut oficial de la seua 74é Edició, que es disputarà entre l’1 i el 5 de febrer de 2023. L’Auditori Mar Roig de l’Oceanogràfic ha acollit un acte de presentació en el qual s’han donat a conéixer les cinc etapes de la carrera. Un recorregut que partirà des d’Orihuela i que finalitzarà com és habitual a València, però amb una meta inèdita enfront de l’Oceanogràfic. En total, cinc etapes, dues a la província d’Alacant, una en la de Castelló i altres dues en la de València, que tornaran a servir d’aparador per a tothom del paradís ciclista que és l’orografia de la Comunitat Valenciana.

La localitat alacantina d’Orihuela acollirà l’eixida oficial de la VCV 2023 el pròxim 1 de febrer. Una primera etapa que finalitzarà a Altea després de quasi 190 quilòmetres de recorregut de mitja muntanya, amb passos pels ports de Coll de Rates i Bèrnia. Una primera oportunitat ja des de l’inici per als escaladors, els grans favorits a la victòria final gràcies a l’absència de contrarellotge individual o per equips.

L’etapa 2 també transcorrerà per la província d’Alacant, amb eixida a Novelda i final inèdit en l’Alt de Pins de Benissa. Quasi 180 quilòmetres de ruta i fins a set ports de muntanya. La zona sol ser destí habitual dels equips per a realitzar les seues concentracions de pretemporada a l’hivern, per la qual cosa els ciclistes coneixen bé el terreny i sabran on atacar per a traure el major rèdit. Promet espectacle aquesta etapa. El 3 de febrer tindrà lloc la tercera etapa entre Bétera i Sagunt, ja a la província de València. Una altra etapa de mitja muntanya que pujarà ports ben coneguts com l’Oronet i el Garbí i que pot ser bona per a consolidar una escapada que arribe a meta.

El plat fort arriba el dissabte 4 de febrer, amb l’etapa regna per la província de Castelló. Eixida a Borriana i final, també inèdit, en el Santuari de la Cova Santa, a Altura. Cinc ports de muntanya ben repartits entre els 181 quilòmetres d’etapa que han de ser decisius per a la classificació general. No obstant això, l’organització que lidera Ángel Casero ha preparat canvis per a l’última etapa, la ja habitual entre Paterna i València. El que solia ser una arribada massiva al sprint assegurada, pot no produir-se enguany amb les pujades a l’Oronet i, sobretot a la Frontera, port inèdit que s’ha pogut afegir al recorregut després d’un reasfaltat de la seua carretera. Si la general arriba estreta a l’últim dia, res estarà sentenciat fins que es travesse la meta en l’Oceanogràfic de València.

«Com a organització ens encanta ensenyar al món les meravelles que tenim en la Comunitat Valenciana. Per això sempre intentem recuperar o incorporar ports de muntanya nous. Enguany ho hem aconseguit amb l’Alt de Pins a Benissa o La Frontera en la Serra Calderona, i estem convençuts que el final en el Santuari de la Cova Santa, a Altura, serà espectacular», ha reconegut Ángel Casero, Director General de la VCV – Volta a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell.
Per part seua, el Subdirector General i Director Territorial Est del Banc Sabadell, Fernando Canós, ha assenyalat que «per a Banc Sabadell, formar part de la VCV és un autèntic privilegi, ja que ens permet ser part protagonista d’un projecte que suma en tots els sentits. Suma trobada, suma espectacle, suma prestigi esportiu per a la Comunitat Valenciana, i per descomptat continua sumant vinculació i arrelament de l’entitat al nostre territori».

Compartir: