El 10K València Ibercaja celebra la seua 15a edició amb més de 12.000 corredors

El 10K València Ibercaja tornarà a obrir l’any de carreres a la ciutat del running aquest diumenge 15 de gener. En la seua 15a edició, la prova, que recupera els números anteriors a la pandèmia, compta ja amb 12 004 corredors inscrits que tornaran a gaudir del 10K més ràpid del món al ritme, com ja és tradició, de l’Hu-Ha! de Chimo Bayo.

Aquesta dada s’ha avançat en l’acte de presentació, que ha tingut lloc en el Centre Comercial Saler, que acull la Fira del Corredor on els interessats encara poden inscriure’s. Durant la trobada, el director del 10K València Ibercaja, Álex Aparicio, ha detallat que la carrera compta amb un planter d’atletes internacionals de primer nivell “amb el qual lluitarem pel rècord del món en dones”. L’atleta etíop Yalemzerf Yehualaw, que ostenta el rècord del món femení, estarà en la línia d’eixida del 10K València Ibercaja “liderant un grup de 16 atletes africanes que venen molt forta”.

De fet, l’atleta etíop ha sigut present en la trobada, durant el qual se li he fet lliurament del seu dorsal -el número 1-, i ha assegurat “sentir-se molt feliç per córrer aquest diumenge a València”. “Seguisc impressionada -ha continuat- amb el meravellós clima d’aquesta ciutat. Aspire al fet que el 10K siga la guinda del meu entrenament específic hivernal prèvia a l’inici de preparació de la Marató de Londres”.

El 10K València Ibercaja, que manté el World Rècord reeixit al gener de 2020 quan l’atleta Rhonex Kipruto (Kenya) va travessar la meta en 26:24, celebra així aquest diumenge una de les seues edicions més competitives i més potents a nivell mundial, i no sols per la participació de Yalemzerf Yehualaw. “Els millors atletes europeus volen córrer el 10K València Ibercaja, i la prova compta amb al voltant de 20 atletes amb marques acreditades de sub 28’”, ha assenyalat Aparicio.

Durant la trobada, José Gil, director provincial de València d’Ibercaja, patrocinador principal de la carrera, ha destacat que “és un orgull per a Ibercaja donar suport a aquesta prova que ens permet transmetre la nostra aposta per aquest territori, així com els valors intrínsecs de la nostra Entitat com l’excel·lència, la professionalitat, la superació i l’esforç. Comptar, a més, amb la talla d’aquests atletes suposa un aparador per a aquesta ciutat i ha consolidat aquesta prova a nivell internacional”.

L’any de running arranca amb el 10K

Des de la Fundació Trinidad Alfonso, el seu director Juan Miguel Gómez ha assegurat que a València “sabem que el món del running desperta cada any amb aquesta prova, un dels emblemes de València Ciutat del Running. A més, enguany afig una distància més, la de 5K, fent que la ciutat del running arribe tant als que s’estan iniciant en el món de la carrera a peu, com als que s’atreveixen amb els grans reptes com la Marató o Mitja Marató”.

En el mateix sentit s’ha pronunciat el Regidor d’Esports de l’Ajuntament de València, Javier Mateo, que ha assenyalat que l’any esportiu a la ciutat del running arranca “amb una de les proves més importants del calendari, no sols a nivell de la nostra ciutat, si no internacional, tant en la qualitat de l’organització com de marques esportives. De fet, ho fem amb l’ambiciós objectiu de lluitar pel rècord del món femení”.

Els participants del 10K València Ibercaja prendran l’eixida des del Passeig de l’Albereda a partir de les 9:30h, amb fins a cinc eixides separades entre elles per cinc minuts. Fins al moment, dels 12 004 participants inscrits, el 69% són homes, el 31% dones i 39 persones han seleccionat l’opció de no binari.
Així mateix, corredors de prop de 30 nacionalitats diferents, entre les quals destaquen després d’Espanya, França, Itàlia, el Regne Unit i Alemanya, venen a córrer al 10K València Ibercaja. A més, tal com ha assegurat el director de la carrera Álex Aparicio, “tenim tots els ingredients per a oferir una gran festa per als milers de corredors populars”. En aquest punt, ha aprofitat per a agrair la confiança que, un any més, els corredors han depositat en aquest 10K i ha assegurat que des de l’organització “es continuarà treballant per a no defraudar-los i fer-los gaudir el màxim possible”.
5K València Anem: #LaMitadMásUna

En aquesta edició, el 10K València Ibercaja també celebrarà per primera vegada un 5K paral·lel. El 5K València Anem comptarà amb prop de 1500 participants, límit establit en aquesta 1a edició, que prendran l’eixida des del Pont de les Flors a les 9:00h, mitja hora abans que el 10K. Això sí, els corredors de 5K i 10K entraran en la mateixa meta.

Destaca l’àmplia participació femenina del 5K, que aconsegueix el 57%, una dada destacada en el panorama nacional en carreres d’aquestes característiques. S’aconsegueix així un dels objectius de la prova, aconseguir #LaMitadMásUna (que més de la meitat dels participants siguen dones). A més, destaca també que un 32% de les participants debutarà en la distància en el 5K València Anem. Les inscripcions segueixen obertes en la Fira del Corredor.

Aquesta prova també comptarà amb una important novetat. Aprofitant l’experiència dels corredors del Serrà C.A. i amb l’objectiu de fer-li més fàcil la participació als corredors, el 5K col·locarà al llarg de l’escamot a cinc pràctics que marcaran els temps de 20′, 22’30”, 25′, 27’30” i 30′, amb ritmes que van des de 4’/km a 6’/km.

Però la festa no acaba ací. Després de la celebració de totes dues carreres, més de 600 xicotets, des dels 0 fins als 16 anys, podran gaudir de la jornada unint-se al 10Kids València. Les carreres infantils, amb mateixa eixida i meta que el 10K, arrancaran sobre les 11:45h des del Passeig de l’Albereda amb recorreguts des dels 300 fins als 1500m.

Els interessats encara poden adquirir el seu dorsal per 1€ en la Fira del Corredor. La recaptació per la venda d’aquests dorsals es destinarà de manera íntegra a Runners for Ethiopia, entitat solidària de la 15a edició del 10K València Ibercaja.

Compartir: