Volei Grau Castelló: formació en valors des de la base

El club nascut en 2011 compta amb una pedrera de huit equips femenins a més del sènior

Encara que previsiblement l’ascens des de Primera Nacional vaja a ser l’objectiu del primer equip del Volei Grau Castelló la pròxima temporada després d’un quasi inevitable descens enguany, en l’entitat mantenen la il·lusió.

Inevitable pensar en un futur positiu per al voleibol femení amb una pedrera que en el cas del Volei Grau Castelló suma fins a huit equips. «Tenim dos alevins, tres infantils, dos cadets i un juvenil», comenta José Miguel Varella. Ell és entrenador, president i fundador del club. Corria l’any 2011 quan, al costat d’un altre grup de somiadors va alçar l’entitat. «Fundem el club amb la ferma intenció de formar a les xiquetes en valors com la disciplina o la companyonia entre altres. L’esport és important per a l’individu però també aporta beneficis per a la societat en general», recorda Varella.

El màxim representant del club castellonenc acumula tota una vida, 42 anys, dedicats al voleibol. Primer va ser en l’UBE L’Illa Grau i, més tard, en el Volei Grau Castelló, en el qual va apostar per un club femení: «En l’actualitat comptem amb 100 xiquetes federades i un altre centenar més de xiquets i xiquetes el practiquen a través de les Escoles Municipals de la ciutat».
El Pavelló Pablo Herrera de la capital de la Plana rep una mitjana de 200 persones per a viure en directe cada partit de l’equip sènior. No obstant això, són moltes més les que segueixen les trobades a través del streaming: «El nombre d’aficionats augmenta bastant quan juguen els equips de la pedrera. Molts familiars, però també amics assisteixen a les trobades, és una cosa que ens agrada especialment».

Diana García, internacional juvenil, és un dels referents d’un club que sobreviu gràcies al suport econòmic de programes com la Comunitat de l’Esport: «Amb el suport de la Fundació Trinidad Alfonso podem treballar amb tranquil·litat en cada inici de temporada. També és important la repercussió mediàtica i en diferents àmbits que tenim». Amb més d’una dècada d’existència, el club busca continuar creixent de manera ferma i sostenible.

 

Zoom a l’Esport publicat a les Províncies per Lourdes Martí

Compartir: