València presenta la Copa Mundial de sófbol femení

Aquest matí s’ha presentat, a la sala de premsa de la Fundació Esportiva Municipal, la Copa Mundial de Sófbol Femení que se celebrarà en el camp municipal de beisbol i sófbol del Riu Túria del 18 al 22 de juliol. A l’acte, que va estar moderat per Fanny Collado, han assistit el regidor d’Esports de l’Ajuntament de València, Javier Mateo; el gerent de gestió de projectes de la Fundació Trinidad Alfonso, Sergi Borrás; el Secretari General de la RFEBS i membre del CO, Jorge Miqueleiz; i el president de la RFEBS, Jesús Lisarri.

Al costat d’ells, van acompanyar a la presentació Raúl Rosell, president de la FVBSFACV; Itziar Galarraga, Vicepresidenta de la FVBSFACV i membre del Comité Organitzador Local; Yulán Dénia, jugadora de la selecció espanyola.

El camp municipal de beisbol i sófbol del Riu Túria es convertirà, del 18 al 22 de juliol, en l’escenari d’un dels majors esdeveniments esportius de l’any. Es tracta de la màxima competició internacional organitzada per la Confederació Mundial de Beisbol i Sófbol (WBSC) que va concedir l’organització d’aquest esdeveniment internacional a la RFEBS (Real Federació Espanyola de Beisbol i Sófbol) en col·laboració amb la FBSFACV (Federació de Beisbol, Sófbol i Futbol Americà de la Comunitat Valenciana.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de València, Javier Mateo, ha assenyalat “Crec que s’ajunten diverses circumstàncies, la primera que siga una fase mundial i la segona que siga de categoria femenina, la qual cosa posa en valor el treball que s’està fent a nivell de promoció i de visibilitat de l’esport femení. I no sols a València, és una labor a nivell nacional i que a poc a poc ens donarà els seus fruits. És una gran notícia que se celebre aquest mundial a la ciutat de València. Crec que serà una gran oportunitat per a gaudir del softbol a la ciutat de València, i sense més animar a totes les persones tant de la ciutat com de la província que vinguen a gaudir d’aquest mundial, que vinguen a gaudir del softbol femení i crec que serà una gran festa de l’esport en la qual esperem comptar amb el màxim suport possible.”
Sergi Borrás, gerent de gestió de projectes de la FTA, reconeixia: “Aquest esdeveniment internacional forma part de la Comunitat de l’Esport que fomentem des de la Fundació Trinidad Alfonso. Esperem que siga un èxit en l’organització i que puguem gaudir en aquest estiu d’un gran esdeveniment esportiu a la Comunitat Valenciana”.

El president de la RFEBS, Jesús Lisarri assenyalava que “Espanya comptarà amb la millor selecció internacional per a aquesta Copa del Món” encara que va puntualitzar que “serà molt difícil guanyar ja que hi ha molt de nivell”. “Si nosaltres comparem els pressupostos que tenim amb els de les altres seleccions, que són molt més major, podem dir que tindrem al millor equip del món, en termes comparatius”

“Tenim una generació de jugadores molt bona, que són unes autèntiques guerreres, i un equip tècnic increïble. Crec que no teníem un millor lloc que València per a celebrar aquest esdeveniment. Aquesta ciutat ha crescut molt igual que l’esport femení que està en auge i el sófbol femení”, va concloure el president.

València serà seu de la primera fase del WSWC del Grup B, en la qual participaran 6 seleccions nacionals: la Xina, Cuba, Països Baixos, Puerto Rico, South Àfrica i Espanya s’enfrontaran en el camp municipal de beisbol i sófbol del Riu Túria. Serà la 17é edició de la Copa del Món de sófbol femení, una competició internacional que comença la seua trajectòria en 1965 i que es presenta, per primera vegada, en territori nacional. Espanya farà la seua estrena com a organitzador d’un Mundial Absolut d’aquesta disciplina.

Aquesta Copa Mundial serà el primer esdeveniment que se celebrarà sota un nou sistema de competició. Els equips disputaran la Fase de Grups a Europa de l’11 al 26 de juliol en Fingal-Dublín, Irlanda (Grup A); València, Espanya (Grup B); i Castions di Strada i Buttrio, Itàlia (Grup C) i les finals es duran a terme a Itàlia en l’estiu de 2024.

Sota el nou format de dues etapes, les Copes del Món es juguen durant dos anys consecutius, amb la Fase de Grups en el primer any i les Finals a l’any següent.
18 seleccions nacionals competiran en la Fase de Grups repartits en tres grups i disputaran un total de 57 partits, entre tots els equips. Els dos millors equips de cada grup classificaran a les finals i, en aquesta etapa inicial, cada grup començarà amb un sol round robin. Els quatre millors equips del round robin avançaran als playoffs on els dos millors equips s’enfrontaran per un lloc a les Finals en joc.

El perdedor del primer partit de desempat jugarà contra el tercer contra l’habitació guanyadora pel segon lloc en les Finals.

D’altra banda, entre les jugadores triades per a disputar aquesta important competició internacional es troben quatre jugadores valencianes. Es tracta de Raquel Rodrigo (Sacco Legnano), Yulán Dénia (Club Sófbol Fènix València), Meritxel Blesa (Inox Team Saronno) i Candela García (C.B.S. Torxa).

La ciutat de València serà l’epicentre mundial del major esdeveniment esportiu internacional del sófbol després dels Jocs Olímpics i novament, es convertirà en la capital de l’esport mundial acollint un autèntic esdeveniment esportiu.

Compartir: