Els millors clubs nacionals de karate estaran en el Campionat d’Espanya de clubs a Cheste

El pròxim cap de setmana, del 5 al 7 de juny, el Pavelló Municipal de Cheste serà l’escenari del més ampli esdeveniment de participació de la Real Federació Espanyola de karate, el campionat d’Espanya de Clubs.

Els millors clubs de totes les comunitats autònomes lluitaran per aconseguir l’or nacional.
Aquest és un esdeveniment especial en el qual no existeixen categories individuals, totes les modalitats es desenvolupen per equips. Tant la modalitat de kata, kumite o proves tècniques.
Enguany s’introdueix una novetat en el campionat de clubs, s’inclou la modalitat de per a-karate duo, en la qual competiran per equips un esportista sense discapacitat al costat d’un altre esportista amb discapacitat. D’aquesta manera, la Real Federació Espanyola de karate continua en el camí cap a la inclusió total.

Cada any augmenten les xifres de participants en tots els campionats de karate, i aquest no és una excepció. Hi ha 1174 participants, 133 més que l’any passat i 324 equips, enfront dels 283 del 2022.
En aquesta ocasió tindrem grans esportistes de talla internacional com el subcampió del Món per equips, Sergio Galán, en kata o la karateka bronze mundial Sub-21, Sonia Pereira, en kumite, que representarà a la Comunitat Valenciana.

La modalitat de proves tècniques i per a-karate duo es desenvoluparan el divendres a partir de les 17.00 h, el dissabte serà el moment de la categoria d’equips des d’aleví fins a júnior en jornades de matí i vesprada i el diumenge, a partir de les 8,30 h, es desenvoluparà la modalitat d’equips sènior.

El karate és un esport en creixement continu que està sent secundat per moltes institucions com és el cas en aquest esdeveniment de la Fundació Trinidad Alfonso i l’Ajuntament de Cheste.

Aquest campionat es realitza a través del programa d’ajudes a competicions PAC CV, impulsat pel Comité Olímpic Espanyol i la Fundació Trinidad Alfonso que, aposta per l’esport a la Comunitat Valenciana, la Comunitat de el´Esport.

Perquè els aficionats al karate no es perden ni un sol minut de competició, si no poden assistir al Pavelló Municipal de Cheste, podran seguir tot l’esdeveniment en directe a través del canal de YouTube de la RFEK i les finals del diumenge a partir de les 12.30 h, a través del canal de karate de LaLigaSports.

Compartir: