València inaugura la Copa Mundial de sófbol femení

La Copa Mundial de sófbol femení va alçar el teló de la competició internacional amb la presència de les capitanes de les seleccions participants que van realitzar els últims entrenaments oficials i van gaudir d’una foto de família en el centre de la ciutat.

En l’incomparable marc que ofereixen les Torres de Serrans de la capital del Túria, amb la presència de la regidora d’esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil; i del president de la Federació de Beisbol, Sófbol i Futbol Americà de la Comunitat Valenciana, Raúl Rosell, que van acompanyar a les capitanes dels equips participants que van donar el tret d’eixida a un esdeveniment que es desenvoluparà fins a aquest pròxim dissabte.

Jessie Van Aalst per Països Baixos, Emily Mahlalela per Sud-àfrica, Xie Yue per la Xina, Yilian Rondón per Cuba, Carla Klaudio per Puerto Rico i Uxua Modrego al costat d’Anna Nebot, per Espanya, acompanyats per, van posar la imatge d’eixida d’un esdeveniment que estrena format aquests dies.

Un torneig, que la seua primera jornada, oferirà aquestes primeres trobades.

00hs: Països Baixos vs Cuba
00hs: la Xina vs Puerto Rico
00hs: Sud-àfrica vs España

València estrena nou format de competició

Aquesta Copa Mundial serà el primer esdeveniment que se celebrarà sota un nou sistema de competició. Els equips disputaran la Fase de Grups a Europa de l’11 al 26 de juliol en Fingal-Dublín, Irlanda (Grup A); València, Espanya (Grup B); i Castions di Strada i Buttrio, Itàlia (Grup C). Les finals es duran a terme a Itàlia en l’estiu de 2024. Sota el nou format de dues etapes, les Copes del Món es juguen durant dos anys consecutius, amb la Fase de Grups en el primer any i les Finals a l’any següent.

18 seleccions nacionals competiran en la Fase de Grups repartits en tres grups i disputaran un total de 57 partits, entre tots els equips. Els dos millors equips de cada grup classificaran a les finals i, en aquesta etapa inicial, cada grup començarà amb un sol round robin. Els quatre millors equips del round robin avançaran als play-offs on els dos millors equips s’enfrontaran per un lloc a les Finals en joc. El perdedor del primer partit de desempat jugarà contra el tercer contra l’habitació guanyadora pel segon lloc en les Finals.

València, capital del sófbol mundial

La ciutat de València serà l’epicentre mundial del major esdeveniment esportiu internacional del sófbol després dels Jocs Olímpics. La capital del Túria, novament, es convertirà en la capital de l’esport mundial acollint un autèntic esdeveniment esportiu.

Compartir: