València Ciutat del Running busca el seu nou rècord per a celebrar el Global Running Day

Després de dos anys complicats, València Ciutat del Running torna a celebrar junts el Global Running Day hui, dimecres 1 de juny, i ho fa buscant un nou rècord, un en el qual tots els corredors de la ciutat poden participar, el d’usos del Circuit 5K ‘Jardí del Túria’ en un mateix dia.

La cita serà a les 19 hores en el Circuit 5K sota el Pont de l’Exposició. Des d’allí, i com en anys anteriors, eixirem a córrer en grups una distància d’uns 5 quilòmetres en un rodatge no competitiu cap a la Ciutat de les Arts i les Ciències, i tornar. A més, hi haurà animació, una gran foto de família, i avituallament final per a recuperar-se a la volta. Pot participar qualsevol persona de qualsevol edat de manera gratuïta sense necessitat d’inscripció.

L’objectiu d’aquest 2022, a més de tornar a celebrar el Global Running Day tots junts i sense restriccions, és aconseguir superar els 3894 usos (nombre de persones que ha entrenat) del Circuit 5K que es van aconseguir el passat 12 d’octubre de 2021 i que suposa el dia de major afluència en el carril runner des que estan col·locats els comptadors.

Per a això, des de València Ciutat del Running animen a tots a participar en la gran quedada, sense importar l’edat ni l’experiència, perquè justament és això el que busca el Global Running Day, que tot tipus de persones s’unisquen a l’activitat física i a la vida saludable. A més, insten a aquells que no puguen acudir a les 19 hores, que ho facen a qualsevol altra hora del dia, perquè per a aconseguir el rècord es comptaran tots els usos al llarg de l’1 de juny.

Més de 170 països participants

El Global Running Day se celebra en més de 170 països del món amb l’objectiu de promoure que la gent es moga en el seu dia a dia i que s’isca a córrer. Aquest dia s’impulsa des de Nova York pels Nova York Road Runners i anima a clubs, equips o entitats a crear el seu propi esdeveniment a la seua ciutat per a sumar quilòmetres junts. A València Ciutat del Running se celebra des de fa més de 5 anys. En 2019 van participar més de 600 persones i es van registrar en la web oficial del Global Running Day més de 3900 quilòmetres. En 2020, amb la pandèmia, es va fer una prova virtual a favor de Creu Roja, i en 2021 una carrera oberta solidària en la qual es podia córrer durant tot el dia per a evitar acumulacions de gent.

Compartir: