València acollirà el Campionat del Món de Gimnàstica Rítmica

Hui 29 de juny s’ha celebrat l’acte de presentació del Campionat del Món de Gimnàstica Rítmica València 2023, un esdeveniment que ha unit a nombroses institucions en el Palau de la Generalitat Valenciana per a donar el tret d’eixida al calendari d’activitats.

L’esdeveniment que acollirà Espanya a l’agost 2023 es tracta d’un Campionat de primer nivell internacional, on les esportistes competiran per les places per als pròxims Jocs Olímpics de París 2024 ja que serà el Campionat del Món classificatori per a la cita olímpica.

Tots esperarem amb gran entusiasme a la setmana del 23 al 27 d’agost del 2023 on transformarem la Fira de València en el lloc somiat per a donar cabuda a la competició.

Hem tingut la sort de comptar amb la presència de les institucions que estaran involucrades en l’organització d’aquest campionat i les quals han compartit unes paraules amb nosaltres.

Com a presidenta de la Federació de Gimnàstica de la Comunitat Valenciana, D. ª Concepción Rico, ha donat la benvinguda en l’acte mostrant-nos a tots el seu suport i compromís amb el Campionat del Món, orgullosa de poder celebrar un acte amb tanta importància en la seua terra.
A continuació, ha pres la paraula el president de la Real Federació Espanyola de Gimnàstica, Sr. Jesús Carballo que ha aconseguit transmetre’ns la il·lusió i passió per celebrar aquesta competició a Espanya “Estic segur que aquest mundial serà́ de gran motivació i una experiència inoblidable competint a casa i abrigallats per la millor afició del món.” Ha acabat el seu discurs explicant el significat del logo triat per a ser la imatge del Mundial, la imatge corporativa que s’utilitzarà en totes les activitats i comunicacions del pròxim any. “Aquest cor reflecteix la passió per la gimnàstica, per l’esport, i simbolitza la V de València, una ciutat que ens unirà́ a tots”.

Després de les paraules del nostre president, arriba el torn de Sr. Julián Lafuente, director de comunicació de la Fundació Trinidad Alfonso, ens ha brindat el seu suport amb l’organització del mundial i formar part d’aquesta aliança amb la RFEG aportant la seua gran experiència com a organitzadors d’esdeveniments de primer nivell. “En la Fundació Trinidad Alfonso estem molt il·lusionats amb la celebració d’un esdeveniment d’aquesta categoria en la Comunitat Valenciana. Un dels objectius de Juan Roig és que la Comunitat Valenciana siga focus de grans esdeveniments esportius per a continuar construint la Comunitat de l’Esport que tots volem. Aquest Mundial contribuirà sens dubte a caminar en aqueixa direcció. Volem contribuir al fet que en la Comunitat Valenciana passen grans coses, que se celebren esdeveniments com aquest Mundial que posen a València i a la Comunitat Valenciana en el mapa, però volem fer-lo de manera sostenible i acompanyats en el camí. Per això, vull aprofitar que encara queda un any per a la celebració d’aquest Mundial per a animar a més marques i patrocinadors perquè se sumen i ens acompanyen en aquest camí per a fer entre tots més gran i sostenible aquest Mundial de gimnàstica”.
Ens acompanyava Sr. Juan Fernández, director de Gabinet del Consell Superior d’Esports amb unes paraules de suport i agraïment en nom del CSD i valora tot l’entrenament i anima a les gimnastes a continuar lluitant intensament per a aconseguir els millors resultats. “La gimnàstica rítmica tornarà a brillar en 2023 a València. Espanya tornarà a mostrar al món la capacitat organitzativa de grans esdeveniments esportius”
A continuació, el president de la Diputació, Sr. Antoni Francesc Gaspar, amb un discurs motivador i ple d’inspiració ha mostrat el seu interés a ser presents en l’organització d’aquest Campionat del Món de Gimnàstica Rítmica reconeixent la dificultat i el treball que comporta per a les nostres gimnastes preparar-se per a una competició d’aquest nivell “Ens sentim orgullosos i estarem encantats de col·laborar, sobretot en un esport com és la gimnàstica que és dels més sacrificats”
Les paraules de gratitud de l’alcalde de València D. Joan Ribó han aconseguit emocionar a tota la sala del Palau de la Generalitat “la tensió i els nervis es convertiran en companys inseparables, però cal gaudir de la competició i de la ciutat de València, aquest Campionat és una gran oportunitat per a donar les gràcies des de València per la confiança i el reconeixement que suposa poder albergar una competició tan important” les seues paraules de gratitud i admiració per l’esforç i superació per l’esport espanyol fan que tots posem tot el nostre esforç a donar a conéixer aquest esport i gaudir de la competició.

La directora tècnica de Gimnàstica Rítmica de la RFEG D. ª Nancy Usero, ens va presentar el primer vídeo promocional del Campionat del Món de Gimnàstica Rítmica València 2023, unes imatges que reflecteixen la unió entre València i aquest esport, tots els assistents el van poder veure en primícia una de les moltes accions de comunicació que anirem publicant.
Finalment, i per a tancar l’acte de la millor manera possible, el president de la Generalitat D. Ximo Puig, admirant la gimnàstica rítmica com la suma de l’art i l’esport i esmentant els valors que reflecteix el món de la gimnàstica i que ens porta a pensar que tot és possible. Va voler deixar clar que “València mai falla” i que faran costat a l’organització de l’esdeveniment perquè aconseguim entre tots un complet èxit.
Des de la Real Federació Espanyola de Gimnàstica volem agrair a tots els assistents i, especialment a les institucions que estan involucrades en l’organització començant pel president de la Generalitat Valenciana, delegada del Govern, alcalde de València, president de la Diputació de València, consellera d’Educació, Cultura i Esports, membres del Consell Superior d’Esports, director general d’Esports, Fundació Trinidad Alfonso, presidenta de la Federació de Gimnàstica de la Comunitat Valenciana de Gimnàstica, cos tècnic de la federació i gimnastes.

Compartir: