Sis valencians, campions d’Europa sub20 amb la selecció espanyola

Els jugadors valencià Victor Gavin, Joan Terol, Héctor Matamoros, Ignacio Piñeiro, Mario Coronado i David Cantazano van aconseguir proclamar-se campions d’Europa amb la selecció espanyola sub20 després de véncer a Països Baixos en la final del campionat.

La Selecció Espanyola de Rugbi en categoria de menors de 20 anys s’ha penjat l’or de nou, en un de els Campionats d’Europa més competits que es recorden fins hui en aquesta franja d’edats. El rival, Països Baixos, va ser més que digne de la cita i va esprémer al màxim a uns Leoncitos que van haver de traure la seua millor versió per a superar a els Oranje 6-13 en un partit tremendament físic sota una pluja que no va donar treva en el CAR Jamor de Lisboa.

Com a premi extra, aquest títol classifica de manera directa als de Juan Carlos Pérez per a el World Rugbi U20 Trophy de Nairobi que torna després de tres anys consecutius sense tornejos globals de rugbi juvenil per la pandèmia de la COVID-19. En el Torneig Mundial participaran Escòcia (relegat del Championship M20 2019), el país amfitrió (Kenya) i sis equips classificats a través de les seues competicions regionals, entre els quals ja podem dir que figurarà Espanya.

Com una tromba van eixir els jugadors de Països Baixos, disposats a demostrar per què havien aconseguit eliminar en semifinals a l’amfitrió, Portugal, un dels favorits a fer-se amb el títol juntament amb els espanyols. Els primers 10 minuts van ser un monòleg de els Oranje, que van dominar la possessió i la iniciativa perquè els espanyols començaren amb un clínic defensiu que va ser la tònica de la trobada. Després de fallar l’obertura neerlandés, Vikas Meijer un tir a bastonades, Espanya aprofitava l’oportunitat per a jugar per primera vegada en camp contrari i després de diverses fases posar el primer i únic assaig de la trobada, obra de Héctor Matamoros que trencava en carrera a pocs metres de la línia de calç per a finalment endinsar-se en la zona d’assaig rival.

Amb les forces molt igualades, va continuar l’acarnissada lluita entre tots dos conjunts. Vista la dificultat per a aconseguir assajos, Joan Terol aprofitava una indisciplina Oranje per a anotar amb el peu, però abans del descans el capità espanyol Pablo Pérez veia una groga per placaje perillós i Països Baixos marcava els seus primers punts i marxava al descans 3-10 a només un assaig transformat de distància.

En la segona meitat va continuar la batalla. Tots dos equips van tindre diverses oportunitats clares amb espectaculars escapades, però les defenses es van fer protagonistes frustrant totes les internades d’un i un altre costat. Amb una indisciplines més passada a bastonades per cadascun dels obertures, el partit seguia a 7 punts de distància. Els instants finals es van fer especialment llargs, amb el cansament i la pluja sent més protagonistes i fent als joves jugadors cometre errors no forçats. Finalment, els espanyols forçaven un colp de càstig en el seu 22, quan els neerlandesos cridaven ja a la porta de l’empat, i van tancar un partit per al record 6-13 que val un or europeu.

Compartir: