Sis campions d’Espanya en la Comunitat de l’Esport

Gran cap de setmana per als esportistes de la Comunitat de l’Esport en els dos campionats d’Espanya que s’han celebrat: el sub-23 d’atletisme en pista coberta a Salamanca i el de ciclisme en pista en les modalitats de Madison i Omnium. Va ser la cara positiva d’un cap de setmana que, en l’apartat d’equips, va deixar dues males notícies: l’eliminació del Club Handbol Elx de la Copa EHF davant el Rocasa i la derrota del València Basket en el primer partit de la Copa del Rei.

En el campionat d’Espanya sub-23 d’atletisme en pista coberta celebrat a Salamanca, els esportistes valencians van tornar amb dues medalles d’or. La de Quique Llopis amb un molt bon crono de 7:62, i la de Jorge Dávila en l’heptatló. Va estar molt sòlid i es va mostrar clarament superior a la resta de rivals. A més, va fer marca personal.  En aquesta mateixa prova, Andreu Boix va aconseguir la medalla de plata, una altra gran notícia ja que reapareixia després d’un 2021 en blanc per culpa de les lesions.

Pel que respecta al campionat d’Espanya de ciclisme en pista en les modalitats de madison i omnium a Mallorca, el gran favorit, Sebastián mora, va complir amb les expectatives i, en categoria absoluta, va obtindre sengles medalles d’or, tant en la prova individual de l’ómnium, com en la disciplina per parelles de la madison, en la qual va formar tàndem amb el també valencià Iker Bonillo.

En la categoria júnior, or per a José Segura en la prova individual d’ómnium i cinquena plaça per a Alejandro Merenciano. A més, Daniela Grañana va fer el mateix que Mora: sengles ors en les proves d’omnium i madison de la categoria cadet. Amb aquests resultats, la delegació de la Comunitat Valenciana va ser la gran triomfadora de l’esdeveniment.

En les altres dues grans cites del cap de setmana, el CB Elx no va poder superar al Rocasa en el partit de tornada dels quarts de final de la Copa EHF. Després de l’empat de l’anada, les franjiverdes viatjaven a Gran Canària amb l’eliminatòria per decidir. Va arrancar igualat la trobada, però a poc a poc, el Rocasa de Silvia Navarro va anar posant terra pel mig i fent impossible la classificació de les il·licitanes. Finalment, el València Basket va caure eliminat en la primera trobada de la Copa del Rei Disputada a Granada. Després d’un mal primer temps, els de Peñarroya  van fer un recital en els cinc primers minuts després de la represa que els va ficar en el partit de ple, però l’encert en les decisions en minuts finals per part de l’UCAM Murcia van portar la decepció al quadre Taronja.

Compartir: