Quasi mil centres educatius celebraran el ‘Dia de l’Esport 2022’ el pròxim 6 d’abril

  • Cada centre ha tingut l’opció de triar entre un lot de material esportiu o que la Fundació Trinidad Alfonso fera una aportació solidària a una entitat benèfica.  

  • El projecte solidari triat ha sigut l’impulsat per l’AECC València.

El ‘Dia de l’Esport 2022’ ha superat tots els seus registres anteriors i serà el més multitudinari de totes les edicions que s’han celebrat fins hui. Impulsat per Esport de la Generalitat i la Fundació Trinidad Alfonso, la iniciativa ‘Dia de l’Esport’ pretén que tots els xiquets i xiquetes dels centres educatius de la Comunitat Valenciana realitzen una jornada d’esport, al marge de la seua classe habitual d’Educació Física, per a commemorar el Dia Mundial de l’Activitat Física. Aquest esdeveniment tindrà lloc el 6 d’abril.

Enguany han sigut 970 els centres de les províncies d’Alacant, València i Castelló els que han confirmat la seua participació en una jornada que tornarà a posar de manifest que la Comunitat Valenciana és la Comunitat de l’Esport, la qual cosa suposa la xifra més alta de totes les edicions celebrades fins hui. Aquesta xifra són 200 centres més que fa un any.

Això implicarà que prop de 370.000 xiquets, xiquetes i joves faran un extra d’activitat física aqueix dia i compartiran els valors de l’esport. En aquesta sisena edició s’han inscrit per a participar en aquesta iniciativa 156 centres de Castelló, 507 de València i 307 Alacant.

Enguany cal destacar l’enorme implicació d’alguns municipis. Des de la Fundació Trinidad Alfonso i Esport de la Generalitat es va animar a les localitats al fet que organitzaren actes conjunts per a implicar els diferents centres educatius dels pobles i ciutats. Finalment, enguany seran 23 els municipis que han volgut fer d’aquest dia una festa per a tot l’alumnat de la localitat.

Projecte solidari: AECC

A més d’implicar-se en aquest Dia de l’Esport, cadascun dels centres involucrats pot participar en un concurs elaborant un vídeo amb les activitats realitzades durant aqueix matí del 6 d’abril, que la seua temàtica haurà de girar entorn de l’esport adaptat. Per participar, cada centre educatiu rebia un pack de material esportiu valorat en més de 100 euros. Enguany, igual que en les últimes edicions, cada centre educatiu ha pogut triar si rebia aqueix lot o, per contra, preferia que aqueixos 120 foren donats a una entitat solidària.

L’entitat solidària ha sigut triada, novament, pels propis centres d’entre dos les opcions plantejades. En aquesta elecció han participat aquells que havien indicat que, en lloc del material esportiu, preferien que aqueixa quantitat fora donada de manera benèfica.

D’entre aquelles que es van presentar, l’elegida amb un 56% dels vots ha sigut finalment la iniciativa “Escola Activa”, un projecte que duu a terme l’Associació Espanyola Contra el Càncer de València, que persegueix incrementar el temps que l’alumnat dedica a l’activitat física dins i fora del seu centre educatiu i d’aquesta manera, reduir el risc dels menors de patir malalties no transmissibles com el càncer.

Escola Activa proposa accions flexibles per a secundar i guiar al Centre Educatiu en la seua transformació en un entorn més saludable que facilite la pràctica d’activitat física entre els més joves. El resultat, continuem educant en salut, però impactant en els entorns en els quals es mouen els xiquets i adolescents d’entre 6 i 17 anys, per a d’aquesta manera contribuir al fet que les decisions saludables siguen les fàcils.

Compartir: