Les classes Europe, Flying Dutchman i 420 proclamen als seus guanyadors i tanquen la VII CV Olympic Week

La setmana olímpica de la vela valenciana arriba a la seua fi després de dues setmanes de competició i 9 títols nacionals i autonòmics sentenciats

La VII Comunitat Valenciana Olympic Week ha conclòs hui, després de dues setmanes de campionat. Aquesta regata internacional ha aconseguit reunir durant la seua celebració a més de 600 regatistes de vela lleugera que, arribats d’11 països diferents, han estat competint en 22 classes diferents.
La competició, que s’ha desenvolupat de manera simultània entre el Real Club Nàutic de Torrevieja, el Real Club de Regates d’Alacant i el Real Club Nàutic de València ha deixat complet no sols el palmarés d’aquesta VII Comunitat Valenciana

Olympic Week, sinó que, a més, ha definit el podi de copes nacionals i autonòmiques per a 9 d’aquestes classes.
El fermall final l’han posat hui els 420 que han estat navegant en el Real Club de Regates d’Alacant, i les flotes de Europe i Flying Dutchamn que ho han fet en el Real Club Nàutic de Torrevieja. Ha sigut en aquest últim desenllaç de campionat quan hem posat nom al medaller nacional de la Copa d’Espanya de Europe i s’han definit les primeres puntuacions de la Copa Autonòmica de 420 de la FVCV.

Resolta la Copa d’Espanya per als Europe

La flota de Flying Dutchman i el més de mig centenar de monotips que trobàvem participant en la classe Europe han resolt, després de tres barallats dies de competició, el medaller final.
Sis nusos del 155 i el sol característic de la costa valenciana han afavorit un dia idíl·lic perquè els regatistes sumaren tres noves proves en el Real Club Nàutic de Torrevieja tancant el campionat amb nou parcials.
En Europe cada prova ha sigut determinant. Els tres primers llocs anaven variant a mesura que avançava la jornada entre Ignacio Toronjo (Real Club Marítim i Tennis de Punta Umbria), Alejandro Pareja (RCN Torrevieja) i Pau Schilt (CN Garraf). A l’última prova del dia arribaven quasi empatats a punts i finalment l’última prova ha sigut concloent perquè Alejandro Pareja haja deixat la Copa d’Espanya en el Real Club Nàutic de Torrevieja proclamant-se campió d’aquest títol nacional i de la VII CV Olympic Week.
Magnífica ha sigut l’actuació de la torrevejense Inés Alcanyís qui s’emporta l’or femení i finalitza cinquena en la general.
Gran remuntada la que hem viscut en la classificació de Flying Dutchman. Si Marco i Roberto Sevila (CN Altea) finalitzaven ahir la jornada en primera posició, hui el tàndem local format per Francisco José Martínez i José Luís Ruiz s’han marcat dos primers i han pujat directes a l’alt de la general demostrant perquè són els vigents campions de la Copa d’Europa i d’Espanya de la classe.

El duo Crosbie – Reig no dona treva als seus rivals

A mig dia ha començat a bufar amb més força el vent en el Real Club de Regates d’Alacant i Comité ràpid ha manat als juvenils a l’aigua perquè completaren tres noves proves i poder així tancar la VII Comunitat València Olympic Week amb sis parcials disputats que han sigut puntuables per a la Copa Autonòmica de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana.
El duo que conformen les del Club Nàutic d’Altea, Lucy Crosbie i Arantza Reig han tornat a ratificar el seu poder en el camp de regata i novament s’han emportat dues dels tres parcials disputats a la butxaca. Això sumat al descarte aplicat, fa que les dones acaben el campionat invictes portant-se així l’or de la classe en la VII Comunitat Valenciana Olympic Week.
En la classificació masculina ha sigut el binomi format per Ángel Poveda i Joel Ferrer qui han pujat a l’alt de la general.

Organitzada per la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana

És la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana al costat de la delegació de la Real Federació Espanyola de Vela, el Real Club Nàutic de València, el Real Club de Regates d’Alacant, el Real Club Nàutic de Torrevieja i amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i del programa PAC CV impulsat pel Comité Olímpic Espanyol i Fundació Trinidad, qui ha organitzat aquesta regata internacional que conforma una de les parades del Circuit Olímpic Espanyol de Vela.

Compartir: