Redolat Team, Runners i Correcaminos, en el podi de la marató

Els tres clubs de la ciutat de València, els més nombrosos en els 42K que van finalitzar més de 20.000 persones

El Redolat Team Club amb 148, el Runners Ciutat de València, (108) i la S. D. Correcaminos (98) van ser els tres clubs amb més corredors en meta en la passada Marató València Trinidad Alfonso.

21.813 persones van trepitjar la passarel·la blava de la Ciutat dels Arts fins a travessar la línia de meta de l’edició número 42 de la prova celebrada el passat 4 de desembre. Un rècord que no podria haver sigut possible, entre altres, sense la presència dels clubs que més enllà dels entrenaments, es converteixen en un suport intangible per als corredors. En quart i cinqué lloc es troben dues entitats de dos municipis de l’Horta. El Paterna Runners Club, en el nord, amb 73 participants, i la Colla El Parotet, cap al sud, amb un total de 56 membres en meta. Els següents classificats són, amb un triple empat, el Club Corredors, el Team 3FDC i el Tigers Running Club. Curiosament, el primer i el tercer són entitats madrilenyes. Aquesta dada ratifica la gran atracció que suposa la marató valenciana també a Espanya.

De fet en la passada edició es va superar per primera vegada el 50% d’inscrits internacionals. Molts d’aquests runners que es posen el dorsal per a la marató amb etiqueta platí de la World Athletics venen en grup tal com reflecteixen les estadístiques. En les posicions número 11 i 12 respectivament, se situen el Groupe Athletique Noisy-Le-Grand i l’Atzur Olimpique Charenton amb 39 finishers el primer i, un menys, el segon. Respecte a les empreses que també es troben representades en la cita valenciana, es troben Zurich Runners amb una gran xifra, 202 atletes en meta, Travel Marathon, amb 103, Terramia, que aconsegueix 100, Adidas Runners (80), MSC Running (63), CaixaBank Ruunners (55) i Runcard (34).

València ja mira amb il·lusió cap al 3 de desembre de 2023 després de l’apoteòsica fi de festa en 2022. L’organització ja ha obert inscripcions, tindran prioritat els que van córrer la passada edició fins al 14 de desembre o fins a arribar als 10.000 dorsals, a partir d’aquesta data, tot aquell que vulga, podrà inscriure’s.

Compartir: