El 28 Rallye La Nucia Mediterrani recupera la Cerimònia d’Eixida des de Diputació d’Alacant

El tram final podrà ser seguit en directe a través de Teledeporte. La prova va ser presentada ahir en Diputació d’Alacant. Pernía i López, dos dels aspirants al títol, entre els inscrits. El rallye ha sigut seleccionat dins del Projecte PAC CV (Programa de Suport a Competicions en la Comunitat Valenciana)

El 28 Rallye La Nucia Mediterrani Trofeu Costa Blanca ha sigut presentat hui en la seu de Diputació Provincial. Per seté any consecutiu la província d’Alacant i La Nucia compten amb una prova del Supercampeonato d’Espanya de Rallyes (S-CER), que a més serà puntuable per segona vegada per al FIA European Ral·li Trophy. La prova discorrerà per 36 municipis de muntanya alacantina, amb un total de 550 quilòmetres, dels quals 153 seran de competició en nou espectaculars trams. La prova serà retransmesa en directe pel canal Teledeporte de TVE (dissabte). Els millors pilots del panorama nacional com Surhayen Pernia i Pepe López es donaran cita del 3 al 5 de novembre en aquest important esdeveniment esportiu que recupera la seua gran Cerimònia d’Eixida a les portes del Palau Provincial, després de dos anys suspesa a causa de la COVID.

En la presentació del 28 Rallye La Nucia- Trofeu Costa Blanca en la Diputació d’Alacant han participat aquest matí Vicente Cabanes, director del Rallye i president de l’Automòbil Club AIA; Paloma Izquierdo, directora esportiva RFEDA; Ignacio Aviñó, president de la Federació d’Automobilisme de la Comunitat Valenciana i Bernabé Cano, diputat d’esports i alcalde de La Nucia. El Rallye de La Nucia es podrà seguir en directe pel canal de Teledeporte de TVE, durant el dissabte 5 de novembre, ja que es retransmetrà en directe l’últim tram del rallye: Vall d’Ebo- Pego. Al seu torn pel canal de youtube de la RFEDA es podrà seguir en directe el tram TC-6 i el TC-9, que tenen el mateix traçat: Vall d’Ebo-Pego. “La Diputació d’Alacant col·labora des de fa anys en l’impuls d’aquest important esdeveniment que destaca pel seu gran retorn econòmic, ja que en la passada edició va superar els sis milions d’euros, així com per la seua repercussió mediàtica i per ser una excel·lent plataforma des de la qual promocionar turísticament l’interior de la nostra província”, ha assenyalat Cano.

El 28 Rallye La Nucia Mediterrani Trofeu Costa Blanca arrancarà el dijous 3 de novembre a les 21.00 hores, amb la tradicional Cerimònia d’Eixida des del Palau Provincial. Espectacle i emoció seran els protagonistes d’aquesta jornada en la qual aficionats i públic en general gaudiran veient de prop als equips que participen en aquesta edició. A més, els assistents podran fotografiar-se al costat dels vehicles i saludar als pilots abans de partir en direcció a La Nucia, on un any més s’ha establit el centre d’operacions.

Aqueix mateix dia, a les 15.00 hores, els pilots disputaran un tram especial de classificació entre Bolulla i Tàrbena, que servirà per a definir l’ordre d’eixida de la competició. Per part seua, el divendres 4 de novembre al matí tindrà lloc, també entre Bolulla i Tàrbena, el shakedown en el qual els participants ultimaran els ajustos dels seus vehicles. La carrera arrancarà aqueixa mateixa jornada, a partir de les 15.00 hores, amb els trams Relleu-Penàguila (22,79 quilòmetres) i Benasau-Gorga (12,28 quilòmetres), que s’abordaran dues vegades cadascun.

La competició es reprendrà el dissabte dia 5 al matí, amb un apassionant recorregut compost pel tram de Xaló (21,77 quilòmetres) i les especials de Pego (10,37 km) i Coll de Rates (19,56 km). A la vesprada i, després del pas per les assistències, els pilots afrontaran de nou els trams de Xaló i Pego, on tindran l’última oportunitat per a alçar-se amb la victòria. “La carrera, que a més de ser puntuable per al FIA European Ral·li Trophy ho és per al Supercampeonato d’Espanya de Rallyes (S-CER) i l’autonòmic de l’especialitat, recorrerà prop de 40 localitats de la geografia alacantina i comptarà amb la participació de 70 pilots, entre ells, Surhayen Pernia, guanyador de l’edició de 2021, Pepe López, Alejandro Cachón o José Antonio Suárez”, ha explicat Vicente Cabanes, qui ha volgut destacar que el rallye haja sigut “seleccionat dins del Projecte PAC CV (Programa de Suport a Competicions en la Comunitat Valenciana). Es tracta d’una iniciativa impulsada per la Fundació Trinidad Alfonso i el Comité Olímpic Espanyol per a reforçar i promocionar l’esport en la Comunitat Valenciana”.

Per part seua, tant Aviñó com Esquerre han coincidit a destacar l’esforç de la Diputació i de l’organització per desenvolupar aquest esdeveniment, “un dels més carismàtics del món del motor”, i han recordat als aficionats la importància de respectar totes les normes de seguretat.

Compartir: