El PAC CV celebrarà 31 esdeveniments en la Comunitat Valenciana

El Programa de Suport a Competicions de la Comunitat Valenciana es troba en l’equador de la seua setena edició. Aquest projecte, impulsat pel Comité Olímpic Espanyol i la Fundació Trinidad Alfonso, persegueix ajudar a l’ecosistema esportiu de la Comunitat Valenciana atraient la celebració d’esdeveniments nacionals i internacionals a la Comunitat Valenciana. Amb un impacte econòmic anual que ronda cada any els 30 milions d’euros en despesa turística, aquesta iniciativa compleix set edicions en plena forma, com demostra que aquesta edició acollirà la celebració de 31 esdeveniments esportius.

El PAC CV és un dels projectes que donen cos a la Comunitat de l’Esport. Es tracta dre una iniciativa impulsada per la Fundació Trinidad Alfonso i el Comité Olímpic Espanyol per a reforçar i promocionar competicions esportives, ja siguen nacionals o internacionals, a Alacant, Castelló i València, amb l’objectiu que la Comunitat Valenciana destaque pel caràcter organitzador d’esdeveniments esportius i aconseguir una major expansió de l’esport turístic. Cada esdeveniment podrà optar a una ajuda màxima de 50.000€. Aquesta assignació vindrà determinada, pel pressupost i magnitud de l’esdeveniment, així com pel nombre d’esportistes de fora de la Comunitat Valenciana participants.

En aquesta setena edició se celebraran 31 esdeveniments per a aquest últim semestre de 2022. D’ells, 9 se celebren a la província de València, 16 en la d’Alacant i 6, en la de Castelló. A més, 17 d’ells tenen caràcter internacional i 14, nacional. En total, està previstoque prop de 25.000 esportistes competisquen en la Comunitat Valenciana gràcies a aquest programa esportiu.

El PAC CV, motor econòmic de la Comunitat de l’Esport

El president del Comité Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, va agrair a la fundació “tot el treball que fa per a la formació i el desenvolupament de l’esportista, per a l’organització de grans esdeveniments esportius, així com en tots els aspectes en els quals l’esport incideix en benefici de la societat”.

“Per a la Fundació Trinidad Alfonso és molt important mantindre aquest programa per a atraure competicions a la Comunitat Valenciana. El nostre president, Juan Roig, persegueix a través del seu mecenatge posar en el mapa a la Comunitat Valenciana i que es convertisca en un focus d’esdeveniments esportius que, a més, atraguen turisme i tinguen un impacte econòmic en les tres províncies. Es tracta d’una línia de treball fonamental en la Comunitat de l’Esport que estem construint, al costat del treball entorn d’esport base i escolar i les ajudes als esportistes i equips d’elit de la Comunitat Valenciana”, va explicar Juan Miguel Gómez, director de projectes de la Fundació Trinidad Alfonso

En aqueix aspecte, les dades sobre l’impacte econòmic del PAC CV en el territori valencià són inqüestionables, com es desprén dels estudis realitzats cada any. D’aquesta manera, el PAC CV ha sigut un important motor de riquesa i turisme en la Comunitat Valenciana.

Compartir: