Centres educatius i formació
<< tornar

Esport a l’Escola

La promoció de l’esport en edat escolar és una de les línies de treball més importants per a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport. En eixe sentit es posà en marxa el programa Esport a l’Escola, que té com a objectiu fomentar la pràctica de l’activitat física i el coneixement i divulgació de diferents modalitats esportives en l’àmbit escolar, a més de formar en hàbits saludables i educació en valors.

Esport a l’Escola, subvencionat per la Generalitat Valenciana, es realitza en Centres Educatius Promotors de l’Activitat Física i l’Esport (CEPAFE) i va dirigit a alumnes que cursen 5t o 6t d’Educació Primària, i 1r i 2n d’ ESO.

Es desenvolupa a través d’una unitat didàctica que consta de sis sessions teoricopràctiques a realitzar en cada centre durant l’horari de classe d’educació física, on assisteix un tècnic titulat de la federació esportiva corresponent per a impartir-les en col·laboració i coordinació amb el professor d’educació física del centre.

Les modalitats esportives que s’oferixen són: atletisme, escacs, handbol, bàdminton, beisbol i softbol, esgrima, frontenis, hoquei, judo, karate, orientació, pàdel, rugbi, salvament i socorrisme, tenis taula, tir amb arc, triatló, voleibol i esports adaptats.