La Mitja Marató València presenta la seua edició més ambiciosa amb 20.000 inscrits

La Mitja Marató València Trinidad Alfonso Zurich ha presentat la seua 31 edició que tindrà lloc diumenge que ve 23 d’octubre i que reunirà per primera vegada 20 000 corredors populars i un centenar d’elits pels carrers de la ciutat del running.

Amb els dorsals esgotats des de finals d’abril, la Mitja Marató València, el millor d’Espanya segons l’RFEA i un dels més ràpids del món, ha crescut no sols en el nombre de  participants, també en el nombre de dones que prendran l’eixida, unes 5200, la qual cosa suposa un 26 per cent del cens, i també en el nombre de nacionalitats representades, fregant amb 99 el centenar de països, en haver augmentat també fins al 20% el percentatge de corredors estrangers.

Per a Paco Borao, president de la SD Correcaminos, entitat organitzadora de la prova, i director de carrera, va reconéixer que “tots els anys no es poden batre els rècords del món, perquè no és gens senzill, encara que ací ens hàgem malacostumat. En qualsevol cas estem molt contents de poder comptar amb aqueixa xifra de 20 000 participants, i aqueixos elevats nombres de dones i estrangers, que enriqueixen la prova”.

Un pressupost de dos milions

En tot aquest creixement ha jugat un paper determinant la participació de la Fundació Trinidad Alfonso, col·laborador principal de la prova i que enguany està celebrant el seu 10é aniversari des que inicie la seua vida, precisament, donant nom a la Mitja Marató València en 2012.

Juan Miguel Gómez, director de la Fundació, va recordar que “una prova sòlida econòmicament és garantia de futur i per això estem encantats de sumar noves marques i empreses a aquesta gran família, però també de mantindre moltes que porten acompanyant-nos molts anys”.

El pressupost de la Mitja Marató València per a 2022 és de 2 milions d’euros, dels quals el 38 per cent es cobreix amb les inscripcions, el 31 per cent amb els patrocinadors, el 21 per cent amb l’aportació de la Fundació Trinidad Alfonso i la resta amb altres partides d’ingressos. En 2022 han crescut les aportacions dels patrocinadors gràcies a l’entrada de nous membres com MSC, WhiteBIT, Creïlles Meléndez, Gelats Estiu, MaxColchón o Sweataway, però fonamentalment amb l’entrada de Zurich Segurs com a Patrocinador Principal.

“El patrocini de carreres és molt més que una manera d’obtindre visibilitat: el running és un pilar per a tota la companyia i amb el qual volem continuar fent-nos més grans”, afirma Sonia Mansilla, directora de Màrqueting de Zurich Segurs, que també destaca la importància d’aquest nou acord dins de l’estratègia i cultura de l’empresa: “Ens identifiquem plenament amb l’esperit dels runners pels valors que representa aquest esport. I no se’ns ocorre millor ciutat per a continuar sumant quilòmetres, on el running es viu d’una manera molt especial, i per a la companyia és una manera d’estar més prop dels nostres empleats, i també de clients i de tots els distribuïdors; actuals i futurs”.

A més, la Z Zurich Foundation donarà a l’entitat solidària de la prova, AVAPACE, el 50% de les aportacions voluntàries que els corredors han destinat durant les seues inscripcions, i que sumen més de 18 500 euros.

Javier Mateo, regidor d’Esports de l’Ajuntament de València, va tancar les intervencions recordant que “València és indiscutiblement la ciutat del running. Portem molts anys treballant en això, des dels inicis del Circuit de Carreras Populares i enguany hi haurà mig centenar de carreres a València, la qual cosa demostra el compromís de la ciutat per aquest esport. A més, algunes de les nostres carreres, com aquesta, la Marató o el 10K València són les millors d’Espanya”.

Circuit SuperHalfs i Plàtan de Canàries

Aquest 2022 serà especial també perquè València serà el lloc en el qual “nasquen” els primers SuperFinishers, els corredors que han completat les cinc carreres de les sèries SuperHalfs, de les quals la Mitja Marató València és un dels fundadors al costat de les carreres de Praga, Lisboa, Copenhaguen i Cardiff.

També hi haurà finishers del Circuit Nacional de Plàtan de Canàries, que recolliran en la zona de postmeta la moneda commemorativa de València que els ajudarà a completar la seua medalla quan hagen aconseguit la resta de metes.

Compartir: