Pluja de medalles per a les esportistes valencianes

La natació artística i el bàsquet s’han convertit en els grans protagonistes del cap de setmana. Les respectives seleccions espanyoles han combinat l’expressivitat i la passió per a aconseguir espectaculars resultats.

D’una banda, l’equip nacional de natació artística ha enlluernat en el Campionat del Món júnior, esdeveniment celebrat al Canadà. Una dels seus components és l’esportista de la Comunitat de l’Esport Aitana Crespo, que ha signat un certamen mundialista de somni. Igual que fa dos mesos, en l’Europeu celebrat a Alacant, ha aconseguit un ple de podis: sis proves, sis medalles. Entre la col·lecció de metalls que es porta de tornada a Espanya, destaquen dos d’or: l’aconseguida en la prova d’equip lliure i la d’equip highlight. A això cal sumar altres quatre metalls, tots ells de plata, en blegue, equip tècnic, duo lliure i duo tècnic.

Per una altra, el conjunt espanyol de bàsquet, en les files del qual s’integren les valencianes Awa Fam, Lucía Rivas i Mirembe Twehamye, ha meravellat en el Campionat d’Europa U16F de Matosinhos, Portugal, on han aconseguit fer-se amb la medalla de plata després d’una atapeïda derrota (65-61) en la pròrroga de la final enfront de França. Les tres esportistes, que militen al València Basket, van signar un torneig de somni. En la final, Awa Fam va anotar 7 punts, 12 rebots, 2 assistències i 1 tap; Mirembe Twehamye va fer 4 punts, 5 rebots, 2 assistències i 3 robatoris; i Lucía Rivas va acabar amb 5 punts, 7 rebots i 1 tap. Fam, a més, va ser nomenada en el quintet ideal de l’Europeu.

Compartir: