Mireia Martínez i Patricia Pérez aconsegueixen els primers bitllets per als Jocs de París i Héctor Tolsá es proclama subcampió d’Europa

Mireia Martínez López i Patricia Pérez Fos, components del conjunt espanyol de gimnàstica rítmica, necessitaran uns dies per a ser conscients de la gesta signada en el Campionat del Món: la medalla de bronze en la classificació general o all around, una altra medalla de bronze en la final de l’exercici de cinc cércols i, el més important, la classificació directa per als Jocs Olímpics de París.

Tant Patricia com Mireia somiaven amb classificar-se per als Jocs de París en el Campionat del Món de 2023, esdeveniment que se celebrarà a València durant el mes vinent d’agost. L’escenari era molt suggeridor: obtindre el bitllet olímpic a casa. “Gràcies a la nostra millora, esperàvem estar molt a dalt en aquest Mundial de Sofia, però, la veritat, no imaginava aconseguir pujar al podi i garantir-nos el passaport per als Jocs de París ja mateix. No obstant això, benvingut siga. Ara, podrem gaudir del camí, i afrontarem el Campionat del Món del pròxim any a València amb tota la il·lusió, sense pressió, sense angoixes”, comenta Mireia. En termes similars, s’expressa Patricia Pérez: “El Mundial de València serà un regal per a nosaltres. Amb el bitllet de París en la butxaca, el disputarem amb més tranquil·litat, però amb tota l’ambició. Seria increïble aconseguir una medalla a casa, amb tota l’afició espanyola en les graderies”, assenyala l’esportista de Sueca. Les primeres esportistes de la Comunitat de l’Esport amb el passaport per a París 2024 ja segellat. Honors per a elles.

A més, aquest cap de setmana se celebrava el Campionat d’Europa Youth en La Baule, França. Fins allí es van desplaçar amb la selecció nacional, el triatleta d’Ontinyent Héctor Tolsá, que es va guanyar la plaça el mes de maig passat en MTR Alacant. A més, a l’expedició es va sumar la convocatòria de Vanessa Huesa, com a entrenadora. El divendres arrancava la competició amb semifinals, en la qual el triatleta onteniense aconseguia el passe a la final entrant en tercera posició. El dissabte a la vesprada seria el gran moment d’Héctor, en el qual després d’una gran carrera, travessava la línia de meta en segona posició i es proclamava subcampió d’Europa youth.

A més, a l’ésser el millor espanyol es guanyava el lloc per a disputar l’endemà el relleu mixt. Ahir a la vesprada arribava el torn del quartet espanyol format per Zoila Sicília, Alejandra Martínez, Gorka Núñez i Héctor Tolsá. Els quatre espanyols van aconseguir fer una gran carrera i pujar al podi en tercera posició. Gran cap de setmana de triatló en La Baule per a Héctor Tolsá i per a Vanessa Huesa, que han recollit els fruits de molts anys de treball conjunt, en el Centre d’Especialització Esportiva de Cheste.

Compartir: