La Mediterranean Epic 2024 porta el primer gran duel mundial del bike-maraton

És la primera carrera *SHC de l'any i el primer lloc on els millors *bikers de XCM mesuraran les seues forces esta temporada. Bikers de més de 30 països formaran l'escamot de prop de 600 ciclistes que s'atreviran amb els seus 4 dies d'intensa competició.

La 7a edició de la Mediterranean Epic està llesta per a iniciar-se este 8 de febrer a la província de Castelló. Tornarà a ser l’epicentre mundial del XCM i la primera oportunitat de veure en acció als millors bikers del planeta: campions del món, d’Europa i una llarga llista de campions nacionals buscaran la glòria en una de les 3 úniques carreres per etapes Hors Categorie del planeta.

Lluita dels grans equips

Buscar un únic favorit al triomf de la Mediterranean Epic 2024 és una tasca impossible. En la línia d’eixida estaran 5 dels 7 millors corredors del rànquing mundial UCI. Entre ells l’actual campió d’Europa, el belga del Buff-Megamo Wout Alleman, que partix com un dels noms més importants de la prova.

El txec Martin Stosek lluirà el dorsal número 1 i el seu equip, el Canyon Sidi MTB Team pot ser la referència absoluta en esta edició. Tots els seus integrants tenen qualitat per a guanyar etapes o fins i tot la general. L’alemany Andreas Seewald ja ha estat prop d’aconseguir-lo en el passat i el suís Marc Stutzmann ve de fer la millor temporada de la seua vida en 2023.

Malgrat això, és probable que totes les mirades estiguen posades en els alemanys del Speed Company Racing. Georg Egger és l’actual defensor del títol i Lukas Baum podia haver acompanyat a Egger en el podi de 2023 de no ser per una avaria. A més, tots dos solen ser corredors agressius i disposats a trencar la carrera en qualsevol moment. La seua presència és garantia d’espectacle.

Guanyador d’una prova de la Copa del Món de XCM, el també alemany Simon Stiebjahn arriba a la Mediterranean Epic al costat del seu compatriota Jakob Hartmann i amb qualitat per a estar en el podi final de la carrera.

Qui sap el que és guanyar etapes en la prova, és l’italià Samuele Porro, l’aposta de l’equip Wilier Vittoria per a l’edició d’enguany.

Més enllà d’eixos grans noms hi ha una llarga llista de bikers que poden donar la sorpresa i que podria encapçalar l’alemany Sascha Weber, perfecte coneixedor de la carrera. L’estatunidenc Cole Paton debutarà en la prova i és una incògnita saber com rendirà en una de les millors proves per etapes del món. També serà el retorn a la carrera del suís Simon Vitzthum, guanyador d’etapes en el passat.

La millor representació nacional

Com era d’esperar els millors bikers nacionals no han volgut perdre’s la prova. El cartell l’encapçala Sergio Mantecón, actual campió d’Espanya de XCM i líder de l’equip Scott Cala Bandida, on també trobem al sempre competitiu Jose María Sánchez. El nou equip Klimatiza Toteemi Cabberty arriba amb Roberto Bou i Miguel Muñoz, dos dels millors bikers nacionals. Manuel Cordero, un altre dels bikers nacionals més rellevants, buscarà brillar en la prova, com també ho farà Pablo Rodríguez, ara reconvertit a biker de XCM després de tota la vida en el XCO.

Duel internacional, també en categoria femenina

La categoria femenina ha resultat, històricament, encara més complicada de predir que la masculina. Enguany tot apunta a un duel a tres bandes entre la italiana Costanza Fasolis, la suïssa Janina Wust i la colombiana Mónica Calderón del Cannondale ISB. Encara que pot haver-hi sorpreses. L’estatunidenca Hannah Otto debutarà en la carrera i és un referent en la llarga distància al seu país. La sueca Terese Andersson és un altre nom a tindre en compte en esta categoria tan oberta.

I, com no, la participació nacional estarà liderada per la doble campiona d’Europa i actual campiona d’Espanya, la corredora del Scott *Cala Bandida Natalia Fischer.

Compartir: