Un Gran Premi Internacional d’Atletisme València 2024 plagat d’estreles

El Gran Premi Internacional d’Atletisme València 2024 ha realitzat este dimarts la seua presentació esportiva en la seu de la Fundació Trinidad Alfonso, entitat que presidix Juan Roig i que, a través dels seus premis Emprén Esport, assistix a la competició que tindrà lloc en el Velòdrom Luis Puig este dimecres 7 de febrer. Quatre atletes del ram d’estreles que competiran enguany han acudit a la cita per a presentar el torneig, organitzat per la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana (FACV) en una pista que aspira a acollir el Campionat d’Europa de pista coberta en 2027.

La saltadora valenciana Fátima Diame i el corredor de tanques de Bellreguard Quique Llopis han acompanyat a dos grans reclams a nivell nacional com Ana Peleteiro i Mo Katir. Uns altres, com María Vicente, Adel Mechaal, Adrián Ben o Eusebio Càceres, eleven al míting valencià, que comptarà amb 28 campions d’Espanya i nou plusmarquistes nacionals.

El director de la Fundació Trinidad Alfonso, Juan Miguel Gómez, va donar la benvinguda a l’organització i els cracks una setmana després d’atorgar un dels premis ‘Consolidació’ de Emprén Esport a Madrid: “Ells són només quatre exemples de la constel·lació d’estreles que este dimecres estaran en el Lluís Puig, si la Fundació ha contribuït a això, ens donem per satisfets”, va dir abans de desitjar sort als atletes per al míting, però també per al Mundial de Glasgow, l’Europeu de Roma i, per descomptat, els Jocs Olímpics de París.

Per part seua, el president de la FACV, Vicente Añó, va agrair als atletes la seua presència en el Gran Premi així com l’aportació de la Fundació per a “elevar el nivell de la competició enguany”. “Volem organitzar l’Europeu d’Atletisme en pista coberta i edicions com esta van consolidant eixa possibilitat”.

Fàtima Diame aspira a superar-se

La saltadora FER Fàtima Diame, que va igualar la seua millor marca a l’aire lliure (6,82) i va acabar sexta en la final del passat Campionat del Món de Budapest, va transmetre les seues “ganes de competir” a València, però sobretot de millorar els seus registres. “Puc fer-ho, em continue adaptant als entrenaments d’Iván Pedroso i no em pose cap marca perquè seria limitar-me”, va assegurar.

Quique Llopis entrena millor que mai

Un altre dels atletes FER presents en la cita, Quique Llopis, aterra a València igualant el rècord d’Espanya del subcampió olímpic Orlando Ortega dels 60 metres barres (7.48) i amb una feroç competència amb un altre dels grans corredors de tanques espanyols de l’actualitat, Asier Martínez: “El que faça una altra persona no canviarà el que jo puc fer, però és un empenyiment tindre eixa competència tan fort” va reconéixer. El de Bellreguard, que el passat hivern va aconseguir la final de l’Europeu d’Istanbul, ha oblidat la caiguda que va patir precisament en aquell esdeveniment i advertix que està entrenant millor que mai.

Ana Peleteiro aterra “per totes” a València

Peleteiro convertirà la competició de triple salt en un dels grans reclams de l’esdeveniment d’este dimecres. És la plusmarquista espanyola des que va saltar 14,87 metres en 2021 i va aconseguir la medalla de bronze en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020, i compartix entrenador amb Fàtima Diame. “Vinc a fer mínima per als Jocs, si no, no vinc”, va comentar la gallega entre riures. Això sí, després de superar la recuperació post-maternitat, Peleteiro té els Jocs de París entre cella i cella: “Cada míting és una preparació per als Jocs, però també tinc objectius en Mundial i Europeu”.

La plusmarquista és pur espectacle i promet exhibir-se en el Lluís Puig, encara que assegura que la maternitat ha canviat a la Peleteiro que ja va estar l’any passat en el Gran Premi: “Ara salt per a mi i per a una altra personita, eixe és el meu major motor. La gent que em coneix des de xicoteta, sap quan competia muntava el meu espectacle, m’agrada gaudir de la competició i l’estic fent mes que mai”, va reflexionar.

Objectiu, acollir l’Europeu d’Atletisme en pista coberta en 2027

Fàtima *Diame: “Ha de ser a València perquè és la millor ciutat”
Quique Llopis: “Seria increïble viure un Europeu a casa”
Ana *Peleteiro: “Somni que hi haja un gran campionat al meu país i la Comunitat Valenciana sempre ha sigut exemple de grans organitzacions”

Compartir: